Brazilska legenda ima 47 godina i spreman je obući dres Cityja: "S ovom kondicijom lagano"
Foto - Instagram

Ze Roberto je spreman kao nikad

Brazilska legenda ima 47 godina i spreman je obući dres Cityja: "S ovom kondicijom lagano"

Midhat Šljivak

Čuveni brazilski fudbaler Ze Roberto (47) smatra kako bi se lako uklopio u tim Manchester Cityja.

Iako ima 47 godina, Ze Roberto nije prestao s treninzima po završetku karijere i istinska je fizička zvijer u petoj deceniji života.

On je u razgovoru za Sky Sports istakao kako je spreman zaigrati za Manchester City jer je u fantastičnoj formi. City je odabrao iz posebnog razloga.

"Nisam nikad prestao s treninzima. Kada bih trebao obući dres Manchester Cityja danas, uz kondiciju kakvu imam i način na koji igraju, vjerujem da bih mogao igrati centralnog veznjaka. To je tim koji nikad ne gubi loptu", rekao je Ze Roberto.

Legendarni fudbaler je u karijeri odigrao preko 1000 utakmica. Kopačke o klin je okačio sa 42 u dresu Palmeirasa. Za dugu karijeru jasno je poručio šta treba učiniti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Fudbal postaje sve više fizička igra. Ako nisi spreman fizički, nećeš moći igrati u modernoj eri fudbala. Granica za početak karijere se spušta, ali zbog fizičkih napora fudbaleri će biti prinuđeni da ranije završavaju karijeru. Teško će iko igrati iznad 40 godine", rekao je Ze Roberto.

Bivši brazilski fudbaler je u bogatoj karijeri igrao za Real Madrid, Flamengo, Bayern, Bayer Leverkusen, HSV, Gremio, Santos i Palmeiras. U selekciji Brazila odradio je 84 utakmice.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rocky_123
Covjek bolje izgleda nego neki sa po 25 godina i bioloski mu je organizam mladi od takvih.
3 1
MaDaj
Pa fakat mogu i ja igrati za city negdje recimo u centru hahahha, fakat cim dodje lopta do mene salji dalje..
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti