Guardiola: Mnogi veliki treneri nikada ništa ne osvoje jer nemaju igrača poput Messija u timu
Guardiola se prisjetio vremena kada je vodio Barcelonu i još jednom pohvalio Messija

Španac govorio o zvijezdi Barcelone

Guardiola: Mnogi veliki treneri nikada ništa ne osvoje jer nemaju igrača poput Messija u timu

S. Pašalić

Trener Manchester Cityja, Pep Guardiola, istakao je kako mnogi dobri treneri nikada ne osvoje ništa jer nemaju igrača u timu kao što je Lionel Messi.

Španac je sarađivao sa Messijem u Barceloni u periodu kada je od 2008. do 2012. godine vodio ovaj klub i sa njim osvojio brojne trofeje, uključujući i Ligu prvaka dva puta.

Ipak, od dolaska u City to mu nije pošlo za rukom, a u razgovoru za jedan katalonski radio je istakao koliko je bitno imati igrača kao što je Messi u timu.

"Mnogo je dobrih trenera koji nisu ništa osvojili jer nisu imali igrača poput Messija", objasnio je Guardiola u intervjuu za radio Catalunya.

"Nikada neće biti igrač koji je jednak njemu, nogomet pripada igračima. Barcelona mi je dala prvu ekipu, a imao sam i sjajnog predsjednika. Postojala je mješavina iskusnih igrača i igrača poput Messija. Trenirao sam s nekim nevjerovatnim igračima.", dodao je Guardiola.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Promo

Top Komentari

F_C_Bracelona_
Najviše golova iz slobodnih udaraca u posljednjih pet sezona u okviru lige petice: Lionel Messi - 20, Juventus - 15, Roma - 13, PSG - 13, Lyon - 13.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi