Messi je najbolji izvođač slobodnih udaraca na svijetu, Miralem Pjanić je odmah iza njega
Messi je od sezone 2012/2013 postigao 28 golova iz slobodnih udaraca, a Pjanić je na broju 15

Argentinac je daleko ispred konkurencije i u ovom segmentu

Messi je najbolji izvođač slobodnih udaraca na svijetu, Miralem Pjanić je odmah iza njega

S. Pašalić

Lionel Messi je u meču protiv Valladolida ponovo imao svoju predstavu.

Argentinac je postigao dva gola i upisao dvije asistencije u pobjedi Barcelone od 5:1, a svoj prvi gol je postigao novom majstorijom iz slobodnog udarca.

Messi je protiv Valladolida postigao svoj ukupno 50. gol u karijeri iz slobodnog udarca, a još neke zanimljive činjenice su vezane za igrača katalonskog tima.

On je posljednjih sezona usavršio izvođenje slobodnih udaraca i postigao je 20 golova u zadnjih pet godina, a zanimljivo je da je bio bolji u ovom segmentu od nekih klubova koji ukupno nisu postigli toliko golova iz slobodnih udaraca.

Juventus je na primjer postigao ukupno 15 golova, a Roma, PSG i Lyon po 13.

Pored toga je Messi trenutno najbolji izvođač slobodnih udaraca na svijetu i od sezone 2012/2013 ih je postigao 28 i daleko je ispred svih ostalih.

Miralem Pjanić se nalazi na drugom mejstu sa 15, a slijede Calhanoglu sa 12, Pirlo sa 11, te Parejo, Cristiano Ronaldo i Aleksandar Kolarov sa po 10 golova.

Bh. nogometaš je u Juventusu bio uvijek prvi izbor za izvođenje slobodnih udaraca, ali se nakon Ronalda ta situacija promijenila.

Portugalac sada sa svojim autoritetom utiče na to da on bude izvođač slobodnih udaraca, ali njegova statistika je katastrofalna.

Ronaldo je od sezone 2016/2017 imao 48 pokušaja i zabio je samo jedan gol pa je jasno zašto bi Miralem Pjanić morao biti prvi izbor Juventusa u ovom segmentu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Top Komentari

barcaforever
Ma bolji je Ronaldo od Pjanića buhaha
2 1
senjin
sta rece to pjanic je zvjer do je dva gola u utakmici za svoju repetizaciju zato ne s...eri
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije