Guardiola: Zato je ovo takmičenje posebno, a naš rezultat je fantastičan

Trener Cityja ipak zadovoljan nakon svega što se izdešavalo u Gelsenkirchenu

Guardiola: Zato je ovo takmičenje posebno, a naš rezultat je fantastičan

Manchester City je u samom finišu susreta protiv Schalkea stigao do preokreta i slavio sa 2:3 u prvom meču osmine finala Lige prvaka.

City je primio dva gola iz penala, od 68. minute igrao sa igračem manje zbog crvenog kartona Otamendija, ali je na kraju slavio.

Trener Pep Guardiola na kraju nije mogao biti nezadovoljan rezultatom, o čemu je i razgovarao sa medijima.

Manchester City je dobro igrao na početku i na kraju, ali šta je sa sredinom?

"Istina, na otvaranju smo postigli gol, ali mislim da smo i u drugom poluvremenu igrali dobro... Nije bilo lako kada smo primili dva gola, ali naša reakcija je bila dobra", poručio je Guradiola, pa nastavio:

"Zato je ovo takmičenje tako posebno, zbog svega što vam se može desiti. Poklonili smo prvi gol, penal, poklonili smo i drugi, a i crveni karton. Na ovom nivou je to previše... Ali rezultat je fantastičan... Ipak, ako želimo ići dalje, moramo se popraviti".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Nemam sumnji u karakter svoje ekipe, on je uvijek tu, ali moramo naučiti nešto iz ovoga, jer na ovom nivou ne smijemo raditi ono što smo večeras radili", dodao je nakon utakmice Guardiola.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi