Guardiolin idol preuzima slavni Leeds United

Vraća se trenerskom poslu

Guardiolin idol preuzima slavni Leeds United

Karizmatični i osebujni argentinski trener Marcelo Bielsa, zvani Loco, blizu je novog angažmana.

Šesdesetdvogodišnji Bielsa je slobodan od novembra 2017. godine kada se razišao s francuskim Lilleom, a nakon nekoliko mjeseci pauze će se vratiti trenerskom poslu.

Iskusni strateg je navodno dogovorio sve sa posrnulim engleskim divom Leeds Unitedom, te bi već za vikend trebala stići potvrda njegovog imenovanja. Kao mogući kandidati pominjali su se još Simone Inzaghi, pa i Claudio Ranieri, no odluka je navodno pala na Bielsu.

Bielsa se trenerskim poslom bavi više od 20 godina. Vodio je Lille, Lazio, Marseille, Athletic Bilbao, Espanyol, čileansku i argentinsku reprezentaciju..., no uspjeha što se tiče trofeja nije imao.

Interesantno je da ga je Pep Guardiola, kada je u prošlosti preuzimao Barcelonu, naveo kao jednog od uzora uz Cruyuffa i Van Gaala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi