Vjerovali ili ne: Leeds ga otjerao jer je postizao previše golova

Vratio se na kraju u Italiju

Vjerovali ili ne: Leeds ga otjerao jer je postizao previše golova

Endin Čaušević

Italijanski napadač Mirco Antenucci vjerovatno je možda jedini igrač u historiji fudbala kojeg je neki klub otjerao jer je postizao previše golova.

Naime, Antenucci je prije odlaska u Leeds United većinom igrao po klubovima u Seriji B, a nakon sjajne sezone u Ternani za koju je postigao 19 golova dobio je poinudu Leedsa. S ovim klubom potpisao je dvogodišnji ugovor i kako je vrijeme prolazilo igrao je sve bolje.

U prvoj sezoni postigao je devet golova u dresu engleskog kluba, a u drugoj je počeo odlično. Antenucci je bio najbolji strijelac ekipe na polusezoni sa osam golova, a onda je stigla šokantna vijest od predsjednika kluba koji je poručio da Italijan više ne smije igrati, odnosno dati 12 ili više golova.

"Bio sam veoma sretan u Leedsu i tamo samo doživio nevjerovatne trenutke koji fudbaler oduvijek sanja. Imao sam 29 godina i više nisam mislio na Seriju A koja mi je bila uvijek cilj. Bio sam igrač koji je igrao u Seriji B i kada tako odete u Englesku potrebno je samo malo vremena da se naviknete", rekao je Antenucci, te dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Da sam postigao 12 golova u svojoj drugoj sezoni klub bi automatski morao da produži ugovor na još jednu godinu zbog klauzule. U decembru sam imao na kontu već osam golova, a onda je predsjednik rekao da više ne smijem igrati jer ne žele da ostanem iako sam bio najefikasniji igrač kluba. Do kraja sam igrao još dvije utakmice i dao sam dva gola. Vratio sam se u Italiju i izabrao SPAL".

Antenucci je od dolaska u SPAL za ovaj tim odigrao 22 utakmice i postigao je osam golova uz pet asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti