Guardiolin potez za respekt: "Ostajem čak i ako nas izbace u 4. ligu"

Pokazao svoje pravo lice

Guardiolin potez za respekt: "Ostajem čak i ako nas izbace u 4. ligu"

Edmir Škorić

U petak je stigla vijest o suspenziji Manchester Cityja u Ligi prvaka naredne dvije sezone.

UEFA je kaznila prvaka Engleske zbog kršenja pravila o FFP-u (financijski fair-play) i lažiranja dokumenata za sponzorske ugovore u periodu od 2012. do 2016. godine.

Naravno da je ovo jako loša vijest za City, nedostatak Lige prvaka u naredne dvije sezone mogao bi značajno unazaditi klub, ali Pep Guardiola je i pored svega spreman da ostane na klupi Građana.

Naime, nakon odluke UEFA-e, Pep je igračima otvoreno rekao da želi ostati unatoč kazni i da vjeruje da će svi igrači imati isti stav.

"Gledajte, ostajem ovdje, bez obzira na sv. Čak i ako nas pošalju u četvrtu ligu, ja ću još uvijek biti ovdje. Ovo je vrijeme da ostanemo ujedinjeni”, rekao je Guardiola igračima, prenosi Sky Sports.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Guardiolin ugovor s Cityjem ističe na kraju sezone 2020/21, a 49-godišnjak ima praksu da sve dogovore sa svojim klubovima ispoštuje.

City trenutno igra u osmini finala Lige prvaka i pokušat će ove sezone da je osvoji, što je prvobitni cilj nakon što je postalo jasno da će Liverpool biti novi prvak Engleske.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Maestro
Svaka čast za gospodina a nivinari ga već počeli seliti od kluba do kluba
3 4
Mele
Ma daj, sa 20 miliona plate i bonusa da vodis tim u 4 ligi, ne serendaj ..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi