Gudelj otvorio dušu nakon dolaska u Kinu

Nesuđeni Zmaj

Gudelj otvorio dušu nakon dolaska u Kinu

  Iako je imao ponude renomiranih evropskih klubova, Nemanja Gudelj je ove zime zamijenio Ajax sa Kinom. 

Uz obeštećenje od šest miliona eura Gudelj je potpisao trogodišnji ugovor sa kineskim prvoligašem Tianjinom, a sada kada je prošlo određeno vrijeme odlučio je otvoriti dušu i osvrnuti se na neslavnu epizodu u Ajaxu. 

Gudelj se zbog sukoba sa trenerom Boszom sa Ajaxom nije najbolje rastao i morao je da sa "Amsterdam Arene" ode sporednim ulaznom. 

"Bio sam spreman da skočim u vatru za svakog, uvijek sam bio iskren prema svima u Ajaxu, ali to je trener okrenuo protiv mene. Uništio mi je odnos s navijačima. Naravno, bila mi želja da odem u velikom stilu, na glavna vrata, ali to nije uspjelo. Mislim da sam i ja tome nešto doprinio, ali najviše je tako zbog Ajaxa", izjavio je Gudelj. 

Gudelj je, podsjećamo, imao u prošlosti šansu da igra za BiH u kojoj je rođen njegov otac Nebojša. Ipak, odlučio se za Srbiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi