Fudbalski kasapin na djelu - Večeras je uništio karijeru mladog napadača

Stravična povreda Simeonea

Fudbalski kasapin na djelu - Večeras je uništio karijeru mladog napadača

Midhat Šljivak

Fudbaler španskog Burgosa Jose Matos (28) stravičnim je startom slomio nogu mladom napadaču Alavesa Giulianu Simeoneu. Scene su bile zastrašujuće.

Giuliano Simeone trebao je u novoj sezoni dobiti šansu da se dokaže u ekipi Alavesa, no on neće upisati zvaničan debi za ovaj tim jer je danas doživio jezivu povredu noge.

Sin slavnog Diega Simeonea dobio je šansu za igru u prijateljskom duelu protiv Burgosa, a onda se u 86. minuti dogodio brutalan start od strane lijevog beka protivničkog tima Josea Matosa.

Bez ikakve potrebe 28-godišnji defanzivac je s leđa žestoko startovao nad Simeonea. Sudija mu je pokazao žuti karton, ali on je napravio start za zatvora i zaslužio je mnogo više od toga.

Igrači oba tima su se odmah uhvatili za glavu. Noga 20-godišnjeg napadača je slomljena i doslovno je visila, te su ove scene bile izuzetno potresne.

Oglasi

Hitna pomoć je ekspresno reagovala. Mladi Simeone je prebačen u bolnicu na operaciju i za njega je ova sezona gotova.

Pitanje je kakav će se nakon teškog loma noge i vratiti na teren. Niko nije isti nakon ovako jezivih povreda i njemu slijedi dug period oporavka.

Fudbaleri kao što je Matos bi zbog ovakvih startova morali odležati u zatvoru. Doveo je u pitanje karijeru kolege s terena.

Giuliano Simeone karijeru je počeo u argentinskom River Plateu. Od 2019. godine je član Atletico Madrida za čiji je prvi tim odigrao samo jedan meč.

Prošlu sezonu je proveo na posudbi u Zaragozi, ove je trebao igrati za Alaves, no nažalost, dugo ga nećemo gledati na fudbalskim terenima.

Guiliano je sin legendarnog Diega Simeona, te brat Giovannija i Gianluce koji su također fudbaleri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi