Nikad gori dani u životu Felixa, prvo Simeone, a onda i nož u leđa njegovih saigrača

Svi su mu okrenuli leđa

Nikad gori dani u životu Felixa, prvo Simeone, a onda i nož u leđa njegovih saigrača

E. Čaušević

Joao Felix našao se na velikom udaru kritika navijača Atletico Madrida nakon što je priznao da želi zaigrati u dresu Barcelone. Portugalac prolazi vjerovatno najteže dane svoje karijere i nema baš najbolju podršku u Madridu, no udarac kakav su mu danas zadali u svlačionici nije očekivao.

Portugalac se u Atletico vratio prošlog mjeseca nakon što mu je istekla posudba u Chelseaju gdje je proveo drugi dio sezone.

Felix se nadao da će Plavci otkupiti njegov ugovor i da se više neće morati vraćati u Madrid, no to se nije desilo. Na treninzima izgleda potpuno nezainteresovano, a ni komunikacija s trenerom i saigračima nije baš najbolja.

Naravno, sve to dodatno je pogoršao izjavom da mu je želja da zaigra u dresu rivala Barcelone i nada se da se to može desiti već ovog ljeta, no kako stvari stoje od odlaska u katalonski klub neće biti ništa.

Felix je sebi samo otežao situaciju u Atleticu koja je ionako bila jako loša, a to je pokazala i današnja izjava Diega Simeonea koji je jasno poručio da niko nije i neće biti iznad kluba.

Oglasi

"Najvažnija stvar je da niko od nas koji smo u timu nije važniji od Atletico Madrida. Atletico je mnogo, mnogo važniji od svih nas", rekao je Simeone kada su ga pitali za Felixov status u ekipi.

No, pored Simeonea ni ostali igrači Atletica nisu baš naklonjeni Felixu iako im je on već četiri godine saigrač.

Na treningu skoro da nema komunikacije s njim, te mu jasno daju do znanja da nije dio njihovog tima i to sve zbog izjave o Barceloni. Nakon Simeonea i svlačionica je rekla svoje, a poruku ekipe prenio je kapiten Koke.

"Joao je važan igrač i svjetski itekako poznat i na dobrom glasu. Ne znamo da li će ostati u klubu, ali sve dok je tu on mora da pokaže poštovanje za ovaj klub i svoje saigrače i da svaki put maksimum kada na terenu bude u dresu Atletica. Poštovanje prema klubu i saigračima je nešto što svaki igrač mora da pokaže", kaže Koke.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ranije se špekulisalo da je interes za Felixa pokazao i PSG, no nakon njegove izjave da u obzir dolazi samo odlazak u Barceloni ostali klubovi su odustali od borbe.

Međutim, ni u Barceloni ga ne žele jer je konkurencija u napadu ionako veoma jaka, a Xavi smatra da bi dolazak Felixa samo napravio dodatni problem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi