Hobotnica svjetske klase zalutala je u očajan tim: Nerealne odbrane neuništivog Meksikanca

Ochoa je čudesan, ali uzalud je to sve

Hobotnica svjetske klase zalutala je u očajan tim: Nerealne odbrane neuništivog Meksikanca

Midhat Šljivak

Guillermo Ochoa golman je svjetske klase. Čudesni Meksikanac s 38 godina je prošao mnogo toga i pred kraj karijere mu nije trebao potpis za Salernitanu čija ga odbrana ostavlja na cjedilu kad god stigne.

Fenomenalnim odbranama Guilleromo Ochoa je spašavao Salernitanu na samom otvaranju meča protiv Intera na Giuseppe Meazzi, ali čovjek jednostavno ne može sam protiv kompletne protivničke ekipe.

Već u trećoj minuti Meksikanac spašava goste. Udarac Bastonija nakon kornera je skinuo na fenomenalan način, a zatim je zaustavio i Thurama koji se poprilično obrukao i s nekoliko metara je promašio čist gol.

Tri minute kasnije Nicolo Barella je sam ispred gola Salernitane. Snažno je veznjak Intera šutirao, ali hobotnica na golu nije dozvolila promjenu rezultata.

[twitter]https://twitter.com/SoyCristianRey/status/1758586302528962683[/twitter]

Oglasi

Međutim, nije ni on mogao sve skinuti jer je odbrana tima iz Salerna zaista katastrofalna i nije nikakvo čudo što će ovaj tim na kraju sezone vjerovatno ispasiti iz Serije A.

Marcus Thuram se iskupio za promašeni zicer iz treće minute. Iskoristio je ubacivanje Carlosa Augusta i pogodio je same rašlje za prednost domaćeg tima od 1:0. Ochoa nije imao šanse.

Dvije minute kasnije 2:0 je za Inter. Ochou su pokrili defanzivci, Lautaro Martinez to koristi i šalje još jednu neodbranjivu loptu za meksičkog čuvara mreže.

Ipak, može se slobodno reći da je nevjerovatni Ochoa jedan od najboljih golmana Serije A. Ovako izvodi čuda protiv atomskog napada i on je zaslužan što je ove sezone Salernitana u nekim utakmicama prošla bez katastrofe.

Legendarni 38-godišnji Meksikanac vjerovatno će napustiti Salerno na kraju sezone. Neće se po dobrom sjećati ove epizode u Italiji jer nije ništa sam mogao učiniti u timu koji konstantno ide prema dole.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Guillermo Ochoa je karijeru započeo u ekipi meksičke Americe, gdje je proveo veći dio svoje velike karijere. Kratko je bio član Tigrillosa i San Luisa.

Što se Evrope tiče pored Salernitane nastupao je za Standard Lijež, Granadu, Malagu i Ajaccio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi