Čovjek hobotnica čudesno skidao šanse Rossonera, ali AC Milan kući ide s tri boda
Rossoneri su jako dobro ušli u nastavak sezone, ali navijače mora zabrinuti veliki broj promašaja koje je ovaj tim imao (Foto: EPA)

Ochoa sjajan, ali nije mogao sve skinuti

Čovjek hobotnica čudesno skidao šanse Rossonera, ali AC Milan kući ide s tri boda

Midhat Šljivak

AC Milan je u 16. kolu italijanske Serije A kao gost savladao ekipu Salernitane s 2:1 i šampion je na odličan način započeo drugi dio sezone u društvu najboljih italijanskih klubova.

Milan je bez većih problema kao gost savladao Sampdoriju s 2:1, a pravo je čudo što Rossoneri nisu slavili s većom razlikom. Krvci su fudbaleri koji su propustili veliki broj šansi i na golu domaćeg tima briljirao je čuveni Guillermo Ochoa.

Šampion Italije odlično otvara meč i već nakon 15 minuta igre imao je dva gola prednosti uz još nekoliko velikih šansi.

Do vodstva Rossoneri stižu u 10. minuti. Sandro Tonali prekrasnom asistencijom pronalazi Rafaela Leaa, a ovaj matira istrčalog Guillerma Ochou za 1:0.

Pet minuta kasnije 2:0 za Milan. Neodbranjiv je za Ochou bio udaras Tonalija i Milan je stekao lijepu prednost.

Nevjerovatno je da razlika nije bila veća. Ochoa je sjajno branio, skidao je udarac za udarcem, a dosta je bilo i nepreciznosti od strane igrača gostujućeg tima.

Oglasi

Ochoa je poput hobotnice skidao sve što je mogao u nastavku, jedan gol Rossonera je poništen, a promašaji su naplaćeni su u 83. minuti kada se Salernitana vraća u igru.

Nakon što je Ochoa u jednom napadu skinuo dva zicera gostima, uslijedila je brza akcija domaćeg tima. Coulibaly centrira u kazneni prostor, a Bonazzoli je na pravom mjestu i postiže pogodak za 2:1.

Do kraja meča promjene rezultata nije bilo. Ostalo je 2:1 za Milan koji je došao do tri boda, ali jednostavno je ranije morao završiti ovaj meč.

U drugom susretu odigranom u istom terminu Sampdoria je kao gost savladala Sassuolo također s 2:1.

Golove za goste u ovom meču dali su Gabbiadini i Augello, dok je s penala za Sassuolo pogodio Berardi.

Ovo je jako bitna pobjeda Samprodije u borbi za opstanak i najava je boljih dana ekipe iz Genoe.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Seria A, 16. kolo:

Sassuolo - Sampdoria 1:2
Salernitana - AC Milan 1:2

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Eterno_Capitano
Sampdoria dobi Sassuolo a izgubi od Milana, nije lose s tim da su igrali dvije utakmice :D
1 0
koraj
Milan je bez većih problema kao gost savladao Sampdoriju s 2:1, a pravo je čudo što Rossoneri nisu slavili s većom razlikom. ????
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi