Gundogan odgovorio njemačkim navijačima: Teško je živjeti s tim

Pogodili ga zvižduci vlastitih navijača

Gundogan odgovorio njemačkim navijačima: Teško je živjeti s tim

E. Škorić

Njemački reprezentativac Ilkay Gundogan osvrnuo se na nedavne zvižduke koje su mu upućivali navijači na stadionu u Leverkusenu.

Gundogana su osudili jer se sastajao s turskim predsjednikom Rečepom Tayyipom Erdoganom, a igrač rođen u Gelsenkirchenu razočaran je jer je tako dočekan u Leverkusenu.

"Neke reakcije su me dotakle, uključujući i lične napade. Posljednjih godina učinili smo mnogo da promovišemo integraciju u Njemačkoj. Rođen sam i odrastao u Gelsenkirchenu, gradu s visokim procentom emigranata, zato sam bio šokiran kada sam čuo da mi nismo željeli da živimo prema njemačkim vrijednostima. Zbog turskih korijena mi i dalje imamo jaku vezu s Turskoj, ali nije nam namjera bila da preuzmemo politički stav", rekao je Gundogan.

"Navikli smo se da nam zvižde protivnički navijači, ali teško je živjeti s tim da vam zvižde domaći navijači. Uvijek sam otvoren za kritiku, ali svi imaju pravo na svoje mišljenje i na slobodu mišljenja i izažavanja, zato se i osjećam privilegovanim što sam se rodio i odrastao u Njemačkoj, ali ne želim da me vrijeđate".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Bilo mi je važno da govorim o ovoj situaciji. Želim da se vrati normalnost, ne želim da se krijem. Svi imaju svoje načine da se suoče sa situacijom. Sada
želim da se foksuiram na trenutna dešavanja i ne želim da mi na umu budu nepotrebne i loše stvari", dodao je igrač Manchester Cityja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi