Guti je "imao oči na leđima": Prije 11 godina vidjeli smo najbolju asistenciju ikad u fudbalu

Potez za pamćenje

Guti je "imao oči na leđima": Prije 11 godina vidjeli smo najbolju asistenciju ikad u fudbalu

E. Čaušević

Jose Maria Gutierrez Hernandez poznatiji kao Guti najveći dio svoje karijere proveo je u dresu Real Madrida.

Guti je s kraljevskim klubom osvojio skoro sve što je mogao i uspio je da se izbori za veoma dobru minutažu u Realu iako je u veznom redu tada imao nevjerovatnu konkurenciju.

Ovaj veznjak je ponikao u dresu Real Madrida, a za prvi tim debitovao je još 1996. godine. Guti je u prvom timu jednog od najvećih klubova svijeta igrao čak 14 godina, a klub je napustio na ljeto 2010. godine.

Guti je tada kao slobodan igrač napustio Real Madrid jer nije dobio novi ugovor i potpisao je za Bešiktaš.. Međutim, u turskom klubu zadržao se samo jednu sezonu i u novembru 2011. godine saopštio je da završava karijeru.

Navijači Real Madrida pamte Gutija po mnogim sjajnim potezima dok je nosio dres ovog kluba, ali ostatak fudbalske javnosti ga posebno pamti po asistenciji u meču protiv Deportiva La Corune.

Naime, u svojoj posljednjoj sezoni u Realu Guti je napravio asistenciju o kojoj se i danas priča. To je bilo 30. januara 2010. godine na meču protiv Deportiva kada su Kraljevi u gostima slavili sa 3:1.

Oglasi

Vodstvo Realu donio je Granero u 13. minuti, a onda su u finišu prvog dijela došli do 2:0 golom Karima Benzeme, no sve je to bilo u sjeni nestvarne asistencije koju je upisao Guti.

Guti je tada istrčao sam ispred golmana Aranzubije i svi su bili sigurni da će šutirati, a on kao da je imao oči na leđima vidio je Benzemu kako dolazi iza njega i vratio mu je loptu petom što je sve šokiralo.

Benzema je rutinski postigao gol za 2:0, ali niko na stadionu nije mogao da vjeruje kakvu asistenciju Gutija su vidjeli. Iako je od ove utakmice prošlo 11 godina još uvijek se vrijedi prisjetiti fantastičnog poteza legendarnog španskog veznjaka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Guti je u dresu Real Madrida odigrao ukupno 542 utakmice postigao je 77 golova i upisao 90 asistencija. Za Bešiktaš je odigrao 40 mečeva i zabio je 12 golova, te dodao još 14 asistencija.

Za reprezentaciju Španije debitovao je u maju 1999. godine i za Crvenu furiju je odigrao 14 utakmica i uspio je postići tri gola.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1583752673
Niste vi vidjeli onda Redondovu asistenciju protiv Manchester Uniteda
5 1
MethodMan
Nije jednom više puta je ovako asistirao
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi