Legendarni Guti žestoko "opleo" po Benzemi i Real Madridu

Nije nimalo zadovoljan

Legendarni Guti žestoko "opleo" po Benzemi i Real Madridu

Esmer Oštraković
Teme:

Nogometaši Real Madrida sinoć su poraženi na gostovanju kod Rayo Vallecana sa 3:2, te su izgubili lidersku poziciju u domaćem prvenstvu. Na prvom mjestu je sada ekipa Barcelone, a Real ima zaostatak od dva boda.

Jedan od legendarnih nogometaša Real Madrida je Guti, koji je čak četrnaest godina prove u prvom timu ovog kluba čiji je jedno vrijeme bio i kapiten.

On se od nogometa oprostio 2011. godine, a sada je odlučio da komentariše trenutnu situaciju u svom bivšem klubu.

Real je jučer poražen na gostovanju kod Rayo Vallecana, a na toj utakmici nije igrao Karim Benzema, baš kao ni na prethodne dvije utakmice.

Objavljeno je prije dvadesetak dana da Benzema ima problem sa mišićem, te da želi da bude spreman za Svjetsko prvenstvo.

Guti nije htio da šuti, te je žestoko opleo po Benzemi, ali i po svom bivšem klubu Real Madridu.

"Ne razumijem Benzemu. Messi igra za PSG, Lewandowski nastupa za Barcelonu. Brojni drugi igrači igraju za svoje klubove. Moraš prihvatiti rizik da možeš da se povrijediš prije Svjetskog prvenstva. Ako to ne uradiš, onda si izdao svoj klub, a to ne želiš da uradiš", rekao je Guti za španske medije.

Osim toga bivšem kapitenu Real Madrida nije jasno zašto njegov bivši klub nije doveo zamjenu za Benzemu na početku sezone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Svi smo znali da postoji šansa da se ovo dogodi. Ne znam, ne razumijem zašto nisu doveli nikakvu zamjenu za njega", rekao je Guti.

Benzema je osvojio Zlatnu loptu što znači da je najbolji igrač na svijetu, te je jasno da se njegov izostanak itekako osjeti.

Top Komentari

Galacticosi
Upravu je Guti
0 0
denimen9
A valjao ti je kad si mu je ostavljao petom za tap-ina. Nemoj ni ti tako Gutierez.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi