Ronaldo iz prošlosti izabrao igrača kakav danas ne postoji i aspolutno je iznenadio

Legendarni Brazilac

Ronaldo iz prošlosti izabrao igrača kakav danas ne postoji i aspolutno je iznenadio

Admin Čaušević

Fudbal je značajno evoluirao i ova igra se definitivno razlikuje u odnosu na 15 ili 20 godina.

Krajem prošlog i početkom ovog stoljeća Luis Nazario da Lima Ronaldo je bio strah i trepet za sve protivničke odbrane i to kada bi bio spreman.

Iako je njegov "prime time" trajao svega nekoliko godina Brazilac je ostavio neizbrisiv trag i opravdano se smatra jednim od najboljih igrača u historiji.

Čuveni napadač je govorio o razlici u fudbalskoj igri danas i u vremenu kada je on bio u igračkim danima. Poseban fokus je stavio na treninge.

"Fudbal je dosta napredovao po pitanju fizičke spreme. U poređenju s mojim treninzima, trenini su se promijenili, napredniji su."

"Meni je bilo naporno trčati sat vremena, ja sam želio da imam što više udraaca tokom suseta. Gleda se snaga i brzina, a tehnika je izgubljena."

Za svog nekadašnjeg igrača Gutija iz Real Madrida je kazao ta takvi fudbaleri danas više ne postoje.

"Primjera radi, fudbaleri poput Gutija više ne postoje, igrač koji je vrtio loptu u nogoma i imao je tehniku u malmo prstu."

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Naša generacija je bila jako fokusirana na taj aspekt zbog čega je u svakom timu bilo igrača koji su jednim potezom mogli riješiti meč."

Guti je sigurno jedan od najtalentovanijih veznjaka svoje generacije, ali u Realu nikada nije zasijao punim sjajem jer su prednost imale najveće zvijezde ekipe.

Top Komentari

Klicko
Guti ga je volio primat u bulju više od žene ti legendo.Prvi gej u fudbalu od kako pratim a to je 37 punih godina i nešto mjeseci
1 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi