U Beograd stiglo pojačanje iz MLS lige - Transfer nisu završili ni Zvezda ni Partizan!

Čukarički se pojačao

U Beograd stiglo pojačanje iz MLS lige - Transfer nisu završili ni Zvezda ni Partizan!

E. Ganibegović

U Srbiju je stiglo pojačanje iz MLS lige. Ne bi to bilo ništa čudno da su takav posao završili Zvezda ili Partizan, ali nisu.

Crvena zvezda i Partizan dva su najveća kluba u Srbiji. Od njih se očekuje da prave najveće poslove, no polako dobijaju konkurenciju.

TSC iz Bačke Topole je pokazao da može biti itekako konkurentan. Isto se može reći i za Čukarički koji je napravio zvučan posao.

Naime, klub iz s adrese Beogradskog bataljona 25 u svoje redove doveo je pojačanje iz MLS lige. Pojačao je zadnju liniju tima.

Novi član FK Čukarički je Guzman Corujo. Radi se o urugvajskom stoperu koji u Srbiju dolazi iz Charlottea.

Ovaj 27-godišnjak je karijeru počeo u urugvajskom Nacionalu. U januaru 2022. godine je otišao u Charlotte, te će sada po prvi put zaigrati u Evropi.

Oglasi

Ukupno je 31 put nastupio u MLS ligi. Postigao je i jedan pogodak, iako mu to kao stoperu nije primaran zadatak.

Saradnja FK Čukarički s timovima iz MLS-a

Zanimljivo, nije Corujo prvi koji je u Čukarički stigao iz Charlottea. Ranije ove zime stigao je 21-godišnji brazilski napadač, Vinicus Mello.

Da je saradnja s Amerikancima na zavidnom nivou, dovoljno govori i to da je u Los Angelesu na posudbi bio golman Novak Mićović, koji je zatim prodat ovom klubu za jedan milion eura.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Ove zime se u Čukarički iz Manchester Cityja vratio Slobodan Tedić. Građani su ga 2020. godine platili 3 miliona eura, a sada se vratio besplatno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi