Ljetos stigao u Srbiju na velika vrata, već sada napušta klub?
Luther Singh nakon kratkog vremena napušta Čukarički.

Južnoafrikanac brzo pakuje kofere

Ljetos stigao u Srbiju na velika vrata, već sada napušta klub?

E. Ganibegović

Mnogi igrači u regionalne lige dođu na velika vrata, pa malo toga pokažu i na kraju odu. Čini se da sada jedan takav slučaj dolazi iz Srbije.

Ljetos je Čukarički predstavio na papiru veliko pojačanje. Stigao je lijevi krilni napadač i reprezentativac Južne Afrike porijeklom iz Indije, Luther Singh.

On je stigao kao slobodan igrač nakon što je napustio danski Copenhagen. S ovim timom je, zanimljivo, osvojio i jedini trofej u karijeri, onaj namijenjen prvaku Danske.

Međutim, od 16 nastupa koliko je igrao, igrao je tek 379 minuta, što je nešto od 20 minuta u prosjeku po utakmici. Stoga je bilo jasno da se na njega previše ne računa.

Zvanične potvrde za ovo još uvijek nema, no ona se očekuje uskoro. Na Transfermarktu kraj imena Singha već stoji da je slobodan igrač, te bi to uskoro i zvanično trebao postati.

Karijeru je Sing počeo u timu Stars of Africa u Južnoj Africi. U augustu 2015. godine odlazi u švedski GAIS, a osim Copenhagena nastupao je još za portugalske timove Bragu, Chaves, Moreirense i Pacos Ferreiru.

Oglasi

FK Čukarički krenuo s pripremama

Danas je inače FK Čukarički upalio motore. Novi trener Gordan Petrić je izvršio prozivku.

"Vratio sam se poslije osam godina u Čukarički. U prvom mandatu sam završavao licencu i jedan od razloga što sam ponovo ovdje je to što mislim da sa dužan ostao klubu i klub meni. Ne u finansijskom smislu, nego da pokažem koliko mogu. Znam dobro situaciju u klubu, takođe i igrače, sa nekoliko njih sam radio u prvom mandatu", rekao je Petrić.

Govorio je potom Petrić, koji je već bio šef struke tima sa Banovog brda 2016. godine, o razlici između prvog mandata među bijelo-crnima i aktuelnom trenutku.

"Prošli put kad sam preuzimao ekipu dosta igrača je odlazilo i dolazilo, sada nije tako. Mnogo je bolja situacija, dosta mladih igrača i ne očekuju se velike promjene."

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

"Imamo veliki broj igrača na raspolaganju i to su igrači na istom nivou. Potrebno je animirati 25 igrača, logično je da ne mogu svi da igraju, da dobiju istu minutažu. U nekim drugim klubovima znate ko su 13 ili 14 igrača, ali ovdje su svi zaista podjednaki", istakao je Petrić, koji je potom dodao:

"Čukarički je privatan klub i u razgovoru sa direktorom Matijaševićem sam rekao da su oni ti koji određuju o dolascima i odlascima. Naravno da ću ja dati završu reč kad stigne neka ponuda."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti