Klubovi uzalud šalju ponude jer one ne dolaze do čelnika Leipziga

Ne žele ga prodati

Klubovi uzalud šalju ponude jer one ne dolaze do čelnika Leipziga

Esmer Oštraković

Hrvatska je na Svjetskom prvenstvu koje je završeno prije dva dana osvojila sjajno treće mjesto, a jedan od najboljih igrača u ovoj reprezentaciji bio je mladi Joško Gvardiol.

Prije Svjetskog prvenstva bilo je mnogo upita za Gvardiola, najviše od Chelseaja, ali tek sada mu je cijena mnogo porasla, ali su došli i brojni klubovi da se raspitaju za njegovu cijenu.

Ponovo je u igri Chelsea, ali je tu sada i Real Madrid, a navodno njegova cijena sada iznosi i preko 100 miliona eura.

Ipak, sportski direktor Leipziga, Max Eberl, odbacuje mogućnost transfera, te je rekao da Leipzig želi da ga zadrži.

Na pitanje novinara da li je na mail stigla neka od ponuda za Gvardiola, Eberl je imao zanimljiv odgovor.

"Sve idu u spambox (neželjenu poštu). Govardiola, ponuda, direktni spam. Tako da onda nisam dobio niti jedan mail", rekao je Eberl.

Ugovor Gvardiola veže za Leipzig do ljeta 2026. godine, a Leipzig ga nema namjeru prodavati, barem ne sada.

"Sretan sam što sada mogu raditi sa ovakvim momcima i želim to raditi više od pola godine, nadam se da će još dugo biti sa nama", kazao je Eberl.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Dinamo je prošle godine Gvardiola prodao u Leipzig za 18.8 miliona eura, a zaraditi će i od njegovog narednog transfera.

Dobit će Dinamo 20 posto od Leipzigove zarade prilikom prodaje, te je to sigurno još jedan sjajan posao uprave ovog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti