)
Messi ga 'izvozao', ali svejedno stiže rekordna ponuda od koje zastaje dah!

Gvardiolu se smiješi transfer života

Messi ga 'izvozao', ali svejedno stiže rekordna ponuda od koje zastaje dah!

Edmir Škorić

Joško Gvardiol će teško ostati u Leipzigu, budući da je Manchester City spreman da ga otkupi za nevjerovatan novčani iznos.

Prema pisanju italijanske Gazzette dello Sport, Manchester City sprema astronomsku ponudu za reprezentativca Hrvatske, koji je, izuzmemo li meč s Argentinom u polufinalu, briljirao na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Kako javlja novinar Alfredo Pedulla, City je spreman da Leipzigu plati čak 130 miliona eura uz dodatne bonuse, dok bi sam igrač imao godišnju platu od 11 do 12 miliona eura.

Ako bi se taj transfer i ostvario, 20-godišnjak bi postao najskuplji defanzivac u povijesti i nadmašio bi Harryja Maguirea, kojeg je Manchester United Leicesteru platio 87 miliona eura prije tri godine.

Gvardfiol se ljetos povezivao sa Chelseajem, koji je bio spreman da ga plati 90 miliona, ali nakon nastupa na Svjetskom prvenstvu, cijena je bivšem štoperu Dinamo Zagreba dodatno proasla.

Gvardiol ima dobar ugovor s Leipzigom, do 2027. godine, zbog čega Nijemci neće biti spremni da ga puste ispod 100 miliona, a ponuda s Etihada bi ih natjerala da ga se u potpunosti odreknu.

Leipzig je igrača Dinamu platio 18,8 miliona eura, ali i Zagrepčani bi sada masno zaradili od prodaje. Dobili bi 20 posto od ukupne prodaje...

Manchester Cityju kvarove može da pokvari jedino Real Madrid koji je Gvardiola "nanišanio" kao svoje odbrambeno pojačanje, iako će bogati Arapi učiniti sve da mladi štoper dođe u Englesku.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Uz velike talente poput Gvardiola u odbrani i Erlinga Haalanda u napadu, City bi godinama mogao dominirati svjetskim nogometom.

Gvardiol je samo jedan od nekolicine Vatrenih kojima se smiješi transfer života - u januaru ili na ljeto naredne godine. Uz Gvardiola najveći kandidat za promjenu sredine je Dinamov talentovani golman Dominik Livaković, koji je također radio čuda tokom Mundijala, dok je Hrvatska uspjela doći do polufinala, izbacivši prethodno moćni Brazil u četvrtfinalu, ali je zakazala protiv Argentine.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mowzilla
Ja mislim da ni o Bešiću niste ovoliko pisali koliko pisete o njemu. Ovaj portal sve vise smrdi na klix aka katolix, pljuj po vlastitom, postuj i uzdizi komsijino i tudje, uzas...
7 1
Jesu li našli Joška? Zna li se šta?
5 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi