Manchester City dovodi najvećeg talenta na svijetu, a sve zbog Haalandovog urgiranja

Želi ga sa sobom u klubu

Manchester City dovodi najvećeg talenta na svijetu, a sve zbog Haalandovog urgiranja

Esmer Oštraković

Od svog dolaska na početku sezone u Manchester City, Erling Haaland igra sjajno, te je postao jedan od najvažnijih igrača, a sada je urgirao kod čelnika svog kluba da dovedu veliko pojačanje na zimu.

Naime, kako prenose engleski mediji, Haaland je urgirao kod čelnika Manchester Cityja da u ekipu dovedu njegovog bivšeg saigrača iz Borussije Dortmund, Judea Bellinghama.

Bellingham je za veoma kratko vrijeme postao jedan od najvećih talenata na svijetu, a sve se desilo nakon što je Birmingham zamjenio Dortmundom 2020. godine.

Koliko je sjajan sada pokazuje i fenomenalna partija koju je pružio protiv Irana na otvaranju Svjetskog prvenstva, te je na toj utakmici proglašen najboljim igračem susreta.

Postigao je lijep gol glavom za vodstvo Englske, na toj utakmici, a sigurno je da će zbog njegovih nastupa na Svjetskom prvesntvu Borussija podići cijenu za njega.

Očekuje se da će na ljeto Bellingham napustiti svoj trenutni klub, ali neki klubovi će ga pokušati dovesti već u januaru.

Oglasi

Liverpool, Real Madrid, Chelsea i Manchester United su već pokazali interes za Bellinghama i očekuje se pravi rat za njegov potpis.

A sada će se u cijelu priču navodno uključiti i Manchester City, a sve zbog Erlinga Haalanda koji je urgirao da klub dovede Bellinghama.

On je održao razgovor sa Guardiolom, te sa čelnicima kluba, u kojima je govorio zašto bi City trebao dovesti reprezentativca Engleske.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ostaje da vidimo da li će Bellingham doći u Manchester City, te hoće li tako biti ispunjena želja Erlinga Haalanda.

Bellingham trenutno razmišlja samo o Svjetskom prvenstvu na kojem nastupa sa Engleskom, a sve oko eventualnog transfera treba očekivati nakon što Mundijal završi.

Top Komentari

King_Kenny
...ovo je smijesno sta rade ovi Arapi i opet ne krse nikakva pravila finansijskog fair-playa,ljudi u nekoliko godina skrhaju milijardu na pojacanja i niko nista...
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi