Mino Raiola u tajnosti postigao dogovor: Zna se gdje Haaland nastavlja svoju karijeru

Dortmund očekuje ogromna zarada

Mino Raiola u tajnosti postigao dogovor: Zna se gdje Haaland nastavlja svoju karijeru

E. Čaušević

Sjajni norveški napadač Erling Haaland početkom ove godine stigao je u Borussiju Dortmund iz Red Bull Salzburga.

Haaland je nakon odlične polusezone u austrijskom klubu odlučio da promijeni sredinu i za "samo" 20 miliona eura potpisao je za Dortmudn. S njemačkim klubom ima ugovor na još četiri godine, ali već sada je jasno da se neće toliko zadržati u klubu.

Već neko vrijeme se piše o tome da Haaland ima namjeru da za godinu ili najviše dvije napusti Dortmund i napravi novi iskorak u karijeri. Za njega su interes pokazali mnogi velikani, ali Norvežanin se najviše povezuje s prelaskom u Real Madrida.

Madridski AS objavio je da je njegov agent Mino Raiola već "u tajnosti" dogovorio s čelnicima dortmunda da ovaj 20-godišnjak na ljeto 2022. godine napusti klub. To je najviše obradovalo Real Madrid koji će sigurno biti favorit za njegovo dovođenje.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Naime, Karimu Benzemi ističe ugovor na ljeto 2022. godine i Haalanda vide kao idealnu zamjenu za Francuza. Benzema će tada imati 34 godine i teško je očekivati da će mu Real dati neki duži ugovor.

Također, u kraljevskom klubu razmišljaju o tome da Dortmundu avansno upate novac kako bi osigurali dolazak Haalanda. Dortmund će sigurno zaraditi ogroman novac na Haalandu jer su ga doveli za 20 miliona eura, a njegova cijena kada ga budu prodavali sigurno neće biti manja od 100 miliona eura.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1579409590
Cuj ovo u Tajnosti postigao dogovor a vec vi izbacili clanak o ovoj "TAJNOSTI" PA KAKVA JE OVO TAJNOSTI AKO VI VEC ZNATE... NEMA OS TE TAJNOSTI NISTA...
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi