Perez izabrao između Haalanda i Mbappea: "On je jedini zbog kojeg će se potruditi za dovođenje"

Prvi čovjek Reala odlučio

Perez izabrao između Haalanda i Mbappea: "On je jedini zbog kojeg će se potruditi za dovođenje"

Admin Čaušević

Od Francuza Karima Benzeme Real Madrid se za postizanje golovaoslanja na mladog engleskog veznjaka Judea Bellinghama te Kraljevi čekaju 2024. godinu da sebi priušte igrača svejtke klase. Riječ je o Erlingu Haalandu ili Kylianu Mbappéu? Odluka Florentina Pereza je već pala.

Realu na statu nove sezone ide sve kako treba. Kraljevi su lideri u La Ligi te u grui Lige prvaka dok su nedavno pobijedili i Barcelonu u El Clasicu.

Najbolji strijelac ekipe je Bellingham sa 13 golova u oba takmičenja. Iza toga je pomalo kao pustinja. Samo se istakao Joselu sa 5 golova, ali ovaj 33-godišnji napadač sigurno ne predstavlja budućnost Reala.

Zbog toga bi navijači Madrida žele dovođenje velike zvijezde sljedećeg ljeta. Očito izbor je između Haalanda i Mbappea, a Perez ima jasnu želju.

Već godinama viđen u Real Madridu, Mbappe je prošle je godine sve iznenadio produživši ugovor s PSG-om do ljeta 2024. godine, ali izgleda da njegova budućnost više nije u Parizu.

Oglasi

L'Equipe je danas objavio članak o budućnosti Mbappea uz poruku da je Francuz jedini igrač zbog kojeg će se Perez potruditi da ga dovede u Madrid.

"Ako se Florentino mora nesrazmjerno truditi za igrača, učinit će to samo za Mbappea. Ne i za Haalanda. On je njegova opsesija", piše L'Equipe.

Ostaje za vidjeti hoće li svjetski prvak iz 2018. biti spreman smanjiti plaću kako bi ostvario svoj san i pridružio se španskom velikanu od sljedeće sezone.

Veliki plus za Real je taj što Mbappeu ističe ugovor sa PSG-om te Kraljevi neće morati platiti odštetu, ali sigurno će morati izdvojiti ogroman novac zbog bonusa na potpis.

Mbappe nikad nije krio želju da jednog dana obuče dres Los Blancosa, a čini se da je sljedeće ljeto pravi trenutak za to.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, jedini igrač u prošlosti zbog kojeg se Perez trudio da ga dovede, a da nije uspio o tome je legendarni kapiten Rome, Francesco Totti.

"Potrošio sam mnogo novca da izgradim jaku ekipu kao što je Real Madrid. Moja želja je uvijek bila dovesti Francesca Tottija. Nažalost to je bilo nemoguće, uvijek je želio ostati u svom timu u svom gradu", kazao je svojevremeno Perez.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi