Govor trenera Salzburga na poluvremenu na Anfieldu je poput inserta iz herojskih filmova

"Samo izađite..."

Govor trenera Salzburga na poluvremenu na Anfieldu je poput inserta iz herojskih filmova

E. Škorić

Salzburg je umalo napravio veliku senzaciju na Anfieldu, pošto je od 0:3 došao do 3:3, ali Liverpool je na kraju slavio.

Liverpool je bio veliki favorit u srijedu navečer i vodio je 3:0, ali je na kraju morao da se dobro potrudi da dođe do pobjede. Austrijski prvak je u nastavku postigao tri gola i šokirao tim Jurgena Kloppa, no Salah je uspio da postigne još jedan gol i donese važnu pobjedu viceprvaku Engleske.

Jesse Marsch's, trener Salzburga, na poluvremenu je održao emotivan govor igračima, rekavši im da se pobiju s rivalima...

"Samo izađite tamo i potucite se s njima", poručio je Marsch's igračima koji su ga poslušali i napravili skoro čudo.

Tražio je da igrači budu agresivniji i ''bezobrazniji" prema Van Dijku.

"Koliko smo napravili prekršaja? Možda dva? Pa nije jeb**a prijateljska utakmica, ovo je Liga prvaka. Moramo se više boriti, igramo s previše poštovanja. Jesu li jaki? Da, ali to ne znači da trebamo da budemo ljubazni prema njima i da se ne borimo protiv njih. Morajo da nas osjete, dečki moraju znati da smo ovdje, da se takmičimo. Hajde, ima šta da ponudimo", vikao je igračima Marsch's.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ovaj američki trener je radio u New York i Leipzigu kao pomoćnik Ralfu Rangnicku i oba kluba su, baš kao i Salzburg, sponzorisani od strane Red Bulla.

Top Komentari

K79
pa da pravi američki Hollywood
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi