Milioneri ove sezone guraju u vatru svog wunderkinda i obaraju rekord?

Youssoufa Moukoko uskoro spreman za prvi tim

Milioneri ove sezone guraju u vatru svog wunderkinda i obaraju rekord?

Već odavno se piše o "wunderkindu" Borussije Dortumund, mladom Youssoufi Moukokou, a sada se čini da će uskoro dobiti šansu u prvom timu.

Talentovani 15-godišnjak je ove sezone za U17 tim Borussije u domaćem šampionatu odigrao 18 utakmice i postigao čak 31 gol. Redovno nastupa i za U19 tim Milionera, a pozvan je i u U19 reprezentaciju Njemačke.

Napredni ofanzivac koji će u selekciji Njemačke igrati sa četiri godine startijim igračima, bi uskoro mogao debitovati i za prvi tim Borussije.

Rekordi nisu ništa novo za Moukokoa koji je sa samo 14 godina oboraio rekord po broju golova u jednoj sezoni U17 Bundeslige. Bila je to prošla sezona, a tada 14-godišnji napadač je na 28 mečeva postigao ravno 50 golova.

Također, debitovao je Moukoko za U16 selekciju Njemačke sa samo 12 godina, a ukoliko ove sezone debituje za prvi tim Borussije pašće i rekord Milionera.

Naime, još uvijek je najmlađi igrač koji je debitovao za prvi tim Borussije Dortmund Nuri Sahin. On je u vrijeme debija imao 16 godina i 11 mjeseci.

S obzirom da će tek u novembru napuniti 16 godina, Moukoko će u slučaju debija u tekućoj sezoni postati novi vlasnik pomenutog rekorda.

A da se već odavno razmišlja o njegovom priključenju prvom timu potvrdio je i trener Borussije Dormtund Lucien Favre.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Imamo plan za njega, ali ne mogu tačno reći kada će biti sa nama. Možda se to desi u martu, ali još uvijek moramo sačekati na par stvari", izjavio je Favre.

Borussia Dortmund ima historiju razvijanja mladig igrača i pružanja šanse istima, pa je za očekivati da možda kroz par sedmica ili mjeseci vidimo Moukokoa na terenu sa prvim timom.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

milivoje
E cuj 15 godina,frajer stariji od prve dvije stranice Biblije!
3 4
Samo_Realan
i onaj naš kapiten bio i nidje ga sad na posudbi u Dresdenu, igro i za Njemacke sve do od u16 do u21, ne znam sto ga savez ne kontaktira
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi