Nije ga bilo jučer i neće ga biti ubrzo: Haaland povrijeđen, Guardiola zabrinut

Šta se desilo?

Nije ga bilo jučer i neće ga biti ubrzo: Haaland povrijeđen, Guardiola zabrinut

Esmer Oštraković

Manchester City jučer je ostvario pobjedu protiv Leicestera, a na toj utakmici nije bilo povrijeđenog Erlinga Haalanda.

Iako se očekivalo da se oporavio od sve što ga je zadesilo na utakmici protiv Borussije Dortmund na kojoj je zamijenjen na poluvremenu, to se nije dogodilo.

Naime, Guradiola je tvrdio da je Haalanda zamjenjen zbog prehlade, ali ubrzo su isplivale prave informacije, te je otkriveno da se radi o povredi stopala.

Haalanda su navijači već narednog dana primjetili u bolnici, a odmah se pojavio strah koliko vremena će sjajni napadač biti van terena.

Strah navijača Manchester Cityja je povećan nakon što Haaland jučer nije bio uključen u tim u pobjedi protiv Leicestera.

Guardiola je potvrdio da ne postoji apsolutno nikakva šansa da se Haaland vrati za utakmicu protiv Seville u okviru Lige prvaka.

Također, šansa da sjajni napadač zaigra protiv Fulahama u Premiershipu naredne sedmice je skoro pa nikakva.

Više od toga Pep Guardiola nije htio otkriti engleskim medijima, ali je jasno da je zabrinut jer je pitanje kada će se Haaland vratiti na teren.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Jedno je sigurno, on je najbolji nogometaš Manchester Cityja u ovoj sezoni, te je strah koji navijači imaju zbog njegovog izostanka, potpupno opravdan.

Na kraju svi se nadamo kako ćemo sjajnog napadača ubrzo gledati na terenu kako rešeta mreže protivnika.

Top Komentari

E.Car
A jesi ga i kudio kako mora trenirati dok bude trajalo SP!!! Treba da se polomi pa da ne igra nikako!!! Momak je najspremniji igrač današnjice ali i tijelo ima svoje granice!!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije