Haaland u debitantskoj sezoni može oboriti nekoliko rekorda i postati najbolji napadač ikada

Hoće li uspjeti?

Haaland u debitantskoj sezoni može oboriti nekoliko rekorda i postati najbolji napadač ikada

Esmer Oštraković

Nakon što je potpisao za Manchester City mnogi su Haalandu predviđali da će biti veliki promašaj.

Svi ti ljudi su se dobro zeznuli, jer im je Haaland začepio usta svojim fenomenalnim partijama u dresu kluba iz Manchestera.

On je već srušio nekoliko rekorda u svojoj karijeri, a veliki je broj rekorda koje može oboriti već u debitantskoj sezoni u Manchester Cityju.

Do sada je u prvih sedam utakmica u Premershipu Haaland uspio postići jedanaest golova, te je oborio rekord iz 1992 godine koji je držao Mick Quinn.

Ovog vikenda imati će priliku da postigne golove i u svom prvom derbiju Manchestera jer njegova ekipa igra protiv Manchester Uniteda.

Njegovih devet golova u prvih pet utakmica su također bile rekord, jer je postigao najviše golvoa u Augustu od kada se igra Premier liga.

Oglasi

Zabijao je Haaland u dresu Salzburga na debiju u Ligi prvaka, ali i u prvim utakmicama u ovogm takmičenju za Borussiju Dortmund, te Manchester City.

Postoje rekordi koje Haaland može oboriti u svojoj debitantskoj sezoni, a neki od njih su sljedeći.

Najviše golova u jednoj sezoni u Premiershipu. Sadašnji rekord drže Shearer i Andy Cole koji su postigli 34 gola u jednoj sezoni. Haaland treba 24 gola u narednim utakmicama da obori njihovi rekord.

Kada je riječ o najviše golova u jednoj sezoni od kada se igra 38 utakmica, rekord drži Salah sa 32 postignuta gola i vjerovatno je da će njegov rekord srušiti upravo Haaland.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Niti jedan igrač nikada nije postigao gol na svakoj utakmici u kojoj je nastupio u jednoj sezoni, a najbliži tome bio je Harry Kane koji je postigao gol na 29 od 30 utakmica u sezoni 2016/2017.

Ruud van Nistelrooy je 30 golova u Ligi prvaka postigao za 34 utakmice i trenutno drži taj rekord, ali ako Haaland uskoro postigne devet golova oboriti će i njegov rekord.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi