Haaland postigao jedan od najčudnijih golova u karijeri, ali onda je izazvao slovenski uragan

Liga nacija

Haaland postigao jedan od najčudnijih golova u karijeri, ali onda je izazvao slovenski uragan

H. Zilić

Odigrana su dva duela petog kola Lige nacije u terminu od 18 sati.

U Ligi B uzbudljiv duel odigrali su Slovenija i Norveška u okviru grupe 4.

Meč je odlučivao dosta toga posebno kada je u pitanju vrh tabele, gdje Norvežani vode trku sa Srbijom, dok Slovenija vodi trku sa Švedskom za opstanak u Ligi B.

Norveška je povela u 47. minuti sa 0:1, strijelac je bio Haaland koji je postigao jedan od najčudnijih golova u karijeri. Nakon poigravanja slovenske odbrane napadač Citya je zatresao mrežu Oblaka za 0:1 gol možete pogledati OVDJE.

To kao da je naljutilo Slovence koji su igrali u transu nastavak utakmice. U 69. minuti Šporar na asistenciju Šeška poravnava na 1:1.

Šeško nakon asistencije donosi preokret Slovencima pogotkom u 81. minuti utakmice, to je bilo 2:1 i konačan rezultat ovog zanimljivog susreta.

Norveška sada ima 10 bodova, tri više od Srbije i utakmicu više od Srbije. Slovenija je sa pet bodova prestigla Švedsku, ali ima utakmicu više.

Odigran je i susret Lige C, gdje je Sjeverna Irska savladala Kosovo sa 2:1, međutim u ovoj grupi Grčka je osigurala već plasman u Ligu B.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Sjeverna Irska i Kosovo osigurali su opstanak u Ligi C.

Ranije je odigran duel Lige B u okviru grupe 1, gdje je Ukrajina deklasirala Armeniju sa 0:5 i preuzela lidersku poziciju od Škotske sa 10 bodova i utakmicom više, Škoti imaju devet bodova.

Top Komentari

DadiG
Uragan Slovenaca??? Ja mislio najmanje 4-5 golova im uvalili kad ono završilo 2:1
1 0
Medo-Brundo
Pa i nije nesto cudan
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi