Haalandove statistike jednostavno nisu normalne

Kakav nogometaš

Haalandove statistike jednostavno nisu normalne

Esmer Oštraković

Manchester City je večeras ostvario pobjedu na domaćem terenu protiv Kopenhagena sa 5:0.

Dvostruki strijelac na ovoj utakmici, iako je odigrao samo jedno poluvrijeme, bio je maestralni Erling Haaland.

Njegova statistika od dolaska u Manchester City je zaista nestvarna, te je samo pitanje koje će sve rekorde srušiti i postaviti u ovoj sezoni.

Haaland je tako prvi nogometaš koji je uspio postići minimalno po jedan pogodak na svoje prve četiri utakmice u Premiershipu.

On je prvi igrač koji je postigao hat-trick na tri vezane domaće utakmice u Engleskom prvenstvu što je fantastičan podatak.

Uspio je Haaland postati i prvi nogometaš koji je postizao golove na debiju za različite klubove u Ligi prvaka.

Postigao je tri hat-tricka u osam premijerligaških nastupa, što je čak četrdeset utakmica brže od svih ostalih nogometaša ikada.

Osim toga postigao je i najviše golova u prvi deset utakmica u Engleskoj Premier ligi, a taj broj je deset.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Najmlađi je nogometaš u historiji koji je uspio postići 25 golova u Ligi prvaka. Također, postigao je najviše golova u prvih dvadeset utakmica u Ligi prvaka, a to je 25.

U 22 odigrane utakmice u Ligi prvaka postigao je 27 golova, te je postavio rekord za najviše golova u prvih 30 odigranih utakmica u ovom takmičenju.

Top Komentari

Klicko
Ne može on sa benzemom ni dan danas.Moraš još pure jesti halande brate
0 16
Klicko
Ja mislio ovaj prešao u real u tandemu sa embapeom ove sezone.Bilo je od onog pedrerola tik tak tik tak hahhahaha.Koji pogan klub braćo draga
0 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi