Haalandov nasljednik "nije normalan": Njegova statistika sve govori

Mladi Zambijac oduševio

Haalandov nasljednik "nije normalan": Njegova statistika sve govori

E. Škorić

Salzburg nije brinuo kada je prepustio Erlinga Haalanda Borussiji Dortmund poršle zime, budući da je u svojim redovima već imao njegovog nasljednika.

Patson Daka, igrač rođen u Chingoli (Zambija), ima fantastičnu statistiku iako nije pretjerano igrao u prvom dijelu sezone (dok je Haaland još bio tu) i čini se da Austrijanci imaju još jedno "čudo od djeteta".

"Ja nisam novi Haaland. Postoji samo jedan Erling Haalnd, kao i jedan Patson Daka", rekao je skromni ofanzivac.

Dvadesetjednogodišnji napadač može da igra na obje strane u napadu, ali i na poziciji centralnog napadača. Već je dao dva gola u 18 nastupa za seniore Zambije, a na 37 mečeva u dresu Salzburga ukupno postigao je 24 gola uz osam asistencija.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

U jučerašnjoj 6:0 pobjedi Salzburga nad Hartbergom postigao je hat-trick. S obzirom da su Salzburg i Leipzig "braća po sponzoru", ne bi bilo neobično da potpiše za Leipzig i naslijedi Tima Wernera, koji odlazi u Chelsea.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi