Novi angažman nekada najvećeg talenta na svijetu najbolje pokazuje da je dotakao dno

Fudbal očito nije za njega

Novi angažman nekada najvećeg talenta na svijetu najbolje pokazuje da je dotakao dno

Endin Čaušević

Hachimu Mastour svojevremeno bio je velika nada Milana, ali nikada nije opravdao očekivanja.

Rossoneri su Mastoura doveli u klub kada je on imao svega 14 godina i tada je oduševio fudbalski svijet svojim potezima koji su bili hit na društvenim mrežama.

Tada su se mnogi klubovi borili za njegov potpis, a on je na kraju izabrao Milan koji je poslao najbolju ponudu. Na San Siru mu se predviđala velika budućnost, ali on to nikada nije uspio da ostvari.

Mastour je bio jedan od najtalentovanijih igrača kada se pojavio na sceni, no njegova karijera nije bila ni približna onome što se očekivalo.

U Milanu nikada nije uspio da se dokaže, a onda je počeo da luta po Evropi i ide od kluba do kluba. U svakom klubu bi bio obično najviše jednu sezonu i bili je jasno da to nije ni sjena igrača kako se očekivalo da će biti.

Ovaj 24-godišnjak je već godinu dana bez kluba nakon što je napustio Regginu i nije uspio da pronađe novi angažman.

Zbog toga je odlučio da napusti Evropi i pokuša da u Maroku napravi neku karijeru. Koliko je nisko pao najbolje pokazuje činjenica da će karijeru nastaviti u drugom rangu marokanskog fudbala.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Mastour je potpisao za Nahdat Zemamru jednogodišnji ugovor, te se nada da će konačno pokazati svima koliko vrijedi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi