Hadžiahmetović pogodio na gostovanju kod Prosinečkog
Foto: İttifak Holding Konyaspor

Kayserispor i Konyaspor remizirali

Hadžiahmetović pogodio na gostovanju kod Prosinečkog

Kayserispor i Konyaspor odigrali su neriješeno u sklopu 23. kola turskog šampionata.

Očekivalo se da će Kayserispor uvezati drugu pobjedu i konačno krenuti u bijeg sa začelja tabele, ali ekipa Roberta Prosinečkog na kraju je jedva došla i do boda. Meč je završen rezultatom 2:2. 

Već nakon osam minuta igre Kayserispor je primio gol. Za vodstvo gostiju se pobrinuo Sahiner, da bi se pred kraj prvog poluvremena, tačnije u 44. minuti, u strijelce upisao i Amir Hadžiahmetović. Bh. fudbaler je nakon jednog kornera dobio loptu i rutinski pogodio za 2:0.

Ipak, minutu kasnije Kayserispor uspjeva smanjiti razliku pogotkom Kavetsa.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Pri vodstvu Konyaspora se ujedno i otišlo na odmor, a na novi gol čekalo se sve do samog finiša utakmice. Tri minute prije kraja domaći tim je uspio doći do boda zahvaljujući golu koju je postigao Pedro Henrique.

Za Hadžiahmetovića je ovo ujedno i prvi gol u sezoni za Konyaspor, a osim njega od bh. fudbalera se u prvoj postavi našao još Deni Milošević, kao i Muris Mešanović na drugoj strani. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi