Hadžibajrić otkrio kada će Stanojević, Pidro i Cruz opet biti u pogonu
Fudbaleri FK Sarajevo se već nekoliko dana pripremaju u Sloveniji

Zdravstveni bilten FK Sarajevo

Hadžibajrić otkrio kada će Stanojević, Pidro i Cruz opet biti u pogonu

A. Čaušević, foto: S. Bošković

FK Sarajevo je uveliko počelo s pripremama za novu sezonu, a Husref Musemić ne može računati na dvije vrlo važne karike. 

Zbog povreda su odsutni Miloš Stanojević i Selmir Pidro, igrači koji su imali veoma važne uloge u pohodu na osvajanje duplu krune.

Na početku priprema povrijedio se i Nathan Crepaldi da Cruz, pa brazilski fudbaler uopšte nije otputovao na pripreme u Sloveniju.

Fizioterapuet FK Sarajevo, Ismar Hadžibajrić, je otrkrio kada će ovi fudbaleri ponovo biti u pogonu i kakav je intenzitet njihovih povreda.

"Kod Cruza je riječ o parcijalnoj rupturi jednog od ligamenata koljena. Ostao je u Sarajevu na rehabilitaciji i nadamo se da će se treninzima priključiti po povratku iz Slovenije", rekao je Hadžibajrić.

"Stanojević je bio na kontroli prošle sedmice, a on će naredna dva mjeseca raditi po specijalnom planu i programu. Na njega nećemo moći računati naredna tri mjeseca. I Pidro se nalazi u Sarajevu na oporavku nakon rekonstrukcije prednjih križnih ligamenata. Radi po posebnom planu i programu, a očekujemo ga na terenu na tri do četiri mjeseca", dodao je on.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Fudbaleri Sarajeva će u Sloveniji odigrati još jedan pripremni duel i to u nedjelju protiv Domžalea.

Prve zvanični susret u novoj sezoni na programu je 9. jula kada na stadionu Asim Ferhatović Hase gostuje Celtic.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi