Hadžibegić progovorio o Stevanoviću: Ljudski je da je ljut, nikada više neću pozvati 25 igrača

Otvoreno o svemu

Hadžibegić progovorio o Stevanoviću: Ljudski je da je ljut, nikada više neću pozvati 25 igrača

E. Oštraković

Reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je ostvarila pobjedu protiv Islanda u okviru 1. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Konačan rezultat bio je 3:0.

Malo ko je mogao očekivati ovako visoku pobjedu, ali ono što raduje jeste i sjajna igra naše reprezentacije na ovoj utakmici.

Zadovoljan je nakon utakmice bio selektor reprezentacije BiH, Faruk Hadžibegić.

"Pobjeda je sasvim zaslužena, pobjedili smo jer smo shvatili protivnika jako ozbiljno. Svakom igraču smo pokazali sve ono što oni rade. Napravili su nam probleme sa dugim loptama, dali su ritam koji su cijelo vrijem držali. Na kraju nam je bilo teško. Kvalitet naše ekipe, odlučnost, malo sreće uz našu publiku nas je vodilo", rekao je Hadžibegić.

Teško je reći da Edin Džeko nije falio, ali zasita se njegov izostanak na terenu nije toliko primjetio, a to najbolje govori konačan rezultat i pobjeda od 3:0.

"Iskreno ću reći. Bez obzira što nije igrao i što smo pobjedili on nam je falio. Odigrao je ulogu u svlačionici. Desila mu se jutros povreda leđa. Probali smo sve, čak smo zvali UEFA-u šta možemo šta ne. Riječ je o ligamentima leđa. Poremetilo nam je to planove, ali ekipa je odigrala i za njega utakmicu. Ako uspijemo otići na Evropsko prvenstvo to bi bila kruna karijere. Ne znam da li će biti spremni on i Kolašinac spremni za Slovačku. Oni ako budu igrali motivisati će protivnika", kaže Hadžibegić.

Oglasi

Šansu da zaigra večeras dobio je i Nemanja Bilbija, što je sigurno sjajna za promociju domaće lige.

"Ako se sjetite moje prve press konferencije. Rekao sam da ćemo promovisati mlade igrače, da je bio Huseinbašić igrao bi kao i Tahirović. Tako isto i domaća liga, Nemanja je ovo zaslužio. Igra u našem najboljem timu ove sezone. Rezultat me je podržao i ekipa me je podržala", kaže selektor.

Ritam je tokom cijele utakmice bio sjajan. Zanimljiv je bio i komentar o šansi Gazibegovića da zaigra na lijevom beku.

"Sve ove povrede su uticale na to. Da je Kolašinac bio zdrav vjerovatno Gazibegović ne bi počeo utakmicu. Meni je najbitnije da se večeras oporave i da vidimo sutra ko će moći igrati. Na kraju krajeva imali bi dva nova igrača. Imat ćemo i Stevanovića u grupi sigurno, to su tri nova igrača. Očekujem težu utakmicu nego danas. Slovaci će izaći sa najjačom ekipom, ali ima deset utakmica i dokle god matematika daje šansu svakom protivniku. Dobro je da smo krenuli pobjedom, ali mi to moramo potvrditi", rekao je selektor.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Neizostavno je bilo pitanje o Stevanoviću koje najviše zanima cijelu naciju.

"Tu su i povrede. Čuvao sam nešto i za sledeću utakmicu. Stevanović nije ispao iz tima. Ima 35 reprezentativaca i to je moj rezervoar. To je neka moja opcija bila i uzeo sam taj rizik. Stevanović nije upitan. Ima mnogo svijeta koji kaže ovog volim ovog ne volim. Ja nisam u tome. Ljudski je da je ljut i rekao sam da više nikad neću pozvati 25 igrača. Od sada su tu 23 i šta bude. Ne mislim da je ljut, mislim da je razočaran. On voli ovu zemlju. Lijepo je sa njegove strane što je tako reagovao", završio je Hadžibegić.

Promo

Top Komentari

nakopitam
Svaka ti cast Pitaru nas, nek si oćero malog kovrdzavog. I nije ni za sta
1 5
bazaorao
Sa Stevanovićem bi zabili petardu
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi