Hadžibegić je bivši, samo mu još nije rečeno

Selektor će biti smijenjen

Hadžibegić je bivši, samo mu još nije rečeno

Esmer Oštraković

Reprezentacija Bosne i Hercegovine doživila je sramotan poraz na Bilinom polju od Luksemburga sa 2:0 i tako smanjila šanse za plasman na Evropsko prvenstvo.

Nakon utakmice selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine prihvatio je odgovornost na sebe, te je rekao da mora uraditi detaljnije analize ovog poraza.

Neslužbene informacije do kojih smo došli kažu to da je Hadžibegić bivši selektor Bosne i Hercegovine, samo mu to još nije rečeno.

Naime, iz izvora bliskih Savezu saznali smo da će početkom idućeg mjeseca biti održana sjednica Izvršnog odbora na kojoj će Hadžibegić podnijeti svoj posljednji izvještaj na mjestu selektora.

Upravo nakon toga biti će smijenjen sa mjesta selektora, a naša reprzenetaciaj u nastavak kvalifikacija ući će sa nekim novim selektorom na klupi, najvjerovatnije ponovo trenerom iz inostranstva. 

Oglasi

Nakon utakmice selektor Hadžibegić preuzeo je odgovornost za slabiju igru i rekao da mora više analizirati kako bi shvatio zašto smo izgubili.

"Teško je objasniti. Moje jedino je da na svoj obraz uzmem odgovornsot na sebe. Tri dana prije toga pohvala za dobru utakmicu protiv Portugala. Sve se mora prihvatiti kao realnost. Došli smo u jednu izgubljenu situaciju. Na nama je da to analiziramo da vidimo šta i kako možemo uraditi", rekao je Hadžibegić nakon utakmice za BHT, dodavši:

"Imamo igrače koji ne mogu da igraju, koji su povrijeđeni. Sve te situacije i razloge niti mogu niti želim objašnjavati. Najbolje da svako kaže kako misli i vidi".

Nekoliko puta voditelj je Hadžibegiću pokušao da objasni da je katastrofa i da smo izgubili od Luksemburga, ali selektor to nije tako vidio.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Cijenim vaše mišljenje i mogao bih vas u budućnosti uključiti u analize", sarkastično je odgovorio.

"Imamo puno stvari da vidimo možemo li to korigovati da nam se ne desi to što se desilo. Radićemo ozbiljno kao i do danas. Pokušaćemo da otklonimo probleme. Sigurno da ova ekipa zaslužuje više. Sve je bilo protiv nas", zaključio je.

Top Komentari

SamoZrinjski
Na klupi mu lik koji je zabio 55 golova u 60 utakmica ccc
7 0
komentator1
Hoce li sada vico postaviti nekog chetnika sa šugavice?
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi