Nedim Hadžić sa četiri gola donio Sarajevu novi trofej

Tim s Koševa bolji od Krupe u finalu Kupa za juniore

Nedim Hadžić sa četiri gola donio Sarajevu novi trofej

D. Kurbegović

Fudbaleri juniorske selekcije Sarajeva i Krupe danas su u Trening centru u Zenici odigrali finale Kupa za juniore. 

Tim s Koševa branio je titulu od prošle godine, kada su u finalu pobijedili Široki Brijeg. Nisu bordo momci ispustili titulu ni ove godine, Krupa ipak nije mogla parirati veoma uigranoj ekipi s Koševa. Na putu do finala izabranici Dženana Uščuplića su pobijedili Radnik u četvrtfinalu, te Široki Brijeg u polufinalu. S druge strane na putu do finala, ekipa Krupe je bila bolja od Troglava u četvrtfinalu, te od Željezničara u polufinalu.

Kada je u pitanju današnja utakmica, Krupa se od samog početka odlučila na defanzivnu varijantu, branili su se s 10 igrača, a Sarajevo je strpljivo čekalo svoju šansu za gol. Ševkija Resić je u 15. minuti nakon sjajne akcije kompletnog tima Sarajeva šutirao s 10-tak metara malo iznad gola Krupe. Do 33. minute ništa se nije specijalno dešavalo, a onda je Demirel Veladžić sjajno uposlio Nedima Hadžića, koji takve šanse ne propušta, te prizemnim šutem iskosa s oko sedam metara pogađa za vodstvo Sarajeva rezultatom 1:0. Samo dvije minute kasnije, igrači u bordo dresovima povećali su svoje vodstvo, kapiten Krupe, Vladimir Ilić nespretno je startovao u kaznenom prostoru nad strijelcem prvog gola Nedimom Hadžićem, a glavni sudija Antoni Bandić opravdano je pokazao na kazneni udarac.

Najstrožiju kaznu odlučio je izvesti Nedim Hadžić, njegov udarac brani golman Stefan Pupovac, ali lopta ponovo dolazi do napadača Sarajeva, koji je rutinski plasira u mrežu Krupe za vodstvo 2:0 ekipe s Koševa. Do kraja prvog poluvremena nije bilo više prilika za gol, tako da se s prednošću Sarajeva od dva gola razlike otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu, Krupa je zaigrala mnogo otvorenije nego što je to bio slučaj u prvom dijelu, ali ipak Sarajevo je kontrolisalo utakmicu, imalo veći posjed, te stvorilo i prvu šansu u drugom poluvremenu. Semir Smajlagić u 53.minuti sjajno se oslobodio svoga čuvara na lijevoj strani, te sjajno šutirao s oko 15 metara iskosa, ali njegov udarac odlazi malo pored lijeve stative. Ekipa iz Sarajeva svoje vodstvo povećala je u 63.minuti, rezervista Salčinović sjajno je prošao po desnoj strani ubacio loptu u peterac, gdje je ponovo Hadžić na pravom mjestu i rutinski pogađa za 3:0 i svoj hat-trick u današnjoj utakmici.

Nakon trećeg gola Dženan Uščuplić uveo je u igru još trojicu nogometaša, kako bi i oni osjetili šta je igrati finale jednog takmičenja u BiH.

Do kraja utakmice Hadžić je uspio da postigne i četvrti gol u 90. minuti,  tako da je konačni rezultat bio 4:0(2:0) za ekipu Sarajeva, kojem je ovo bio treći put uzastopno da osvaja trofej namijenjen osvajaču Kupa BiH u juniorskoj konkurenciji. Krupa je samim plasmanom u finale ostvarila veliki uspjeh, te pokazala kao klub da brine o svome omladinskom pogonu.

Medalje i pehar osvajaću Kupa, te finalisti uručio je Dragan Kulina, član izvršnog odbora NFSBiH.

Sarajevo-Krupa 4:0 ( Hadžić 4)

Sarajevo:Kovačević, Resić, Blagojević, Šabanović, Mujakić, Miletić, Škrijelj, Klarić, Smajlagić, Veladžić i Hadžić. Još su igrali: Mustafić, Salčinović, Tutundžić, Pozder i Đurić. Trener: Dženan Uščuplić.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Krupa: Pupovac, Bubić, Babić, Ilić, Gvozdenović, Stanković (Kos), Ninković, Ševarika (Mrđa), Arežina (Mirčić), Tatić(Palikuća) i Bojanić. Trener: Nikola Vidović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi