Kako nastaviti sezonu? Kako igrati narednu? Gdje tražiti rješenja i izlaze iz krize?

Hadžić: Pretkola Evrope bi se možda mogla igrati unutar regionalnih grupa...

36

Komentari (36)

Div iz šehera
Titula na Koševu :)
magistar
Mi smo siromasna i nemocna zemlja da u 15 dana organizujemo utakmice u ovoj situaciji. Zahtjevi su preslozeni a i oni koji pocnu brzo ce prekinuti. Dakle prekinuti ligu i dati prostora klubovima nekoliko mjeseci da se spreme ko za evropu ko za narednu sezonu za fudbal pod nekim novim slozenim uslovima
milivoje
Med i mlijeko kod diveva: 31.05.2019 07:16 ​Iako zajedno s Čelikom važi za jedan od ukupno dva bh. kluba koji imaju strateškog stranog investitora, zvanični podaci revizorskog izvještaja pokazuju da Fudbalski klub Sarajevo posluje sa gubitkom. Aktuelni vlasnici duple krune u protekle dvije godine poslovali su s minusom od 8,6 miliona KM. U 2017. godini klub je imao prihode od 2,2, a rashode oko 6,9 miliona KM, što znači da im je poslovanje u minusu bilo oko 4,6 miliona KM. U prošloj godini poslovni minus na "Koševu" iznosio je oko 3,9 miliona KM. Pritom su prihodi bili oko 4,1 milion KM, a rashodi su dosegli cifru od 8,1 milion KM.  Kada se na kraju svega pogleda izvještaj o promjenama na kapitalu zaključno sa 31. decembrom 2018, stoji da je FK Sarajevo u minusu 18.902.496 KM. Ovo je tako jer Sarajevo nema stadion u svom vlasništvu niti neke druge nekretnine velike vrijednosti kojima bi moglo da neutrališe nagomilani minus u poslovanju tokom ovih godina. Željezničar je na svojoj stranici prikazao samo poslovanje u 2018. godini. Prihodi su bili 6.091.368 KM, a rashodi 6.064.603 KM pa su "plavi" im
milivoje
Željezničar je na svojoj stranici prikazao samo poslovanje u 2018. godini. Prihodi su bili 6.091.368 KM, a rashodi 6.064.603 KM pa su "plavi" imali dobit od 26.765 KM. Iako je odranije prema izvještajima čelnih ljudi navedeno da je "Željo" dužan više od sedam miliona KM, u revizorskom izvještaju navedeno je stanje kapitala od 17.223.521 KM. Posljedica je to činjenice da je vrijednost nekretnina "plavih", koji su između ostalog vlasnici i stadiona "Grbavica", oko 23 miliona KM. 
Zeleni_zub
Pa u gubitku su jer je vjetnamac stavio hrpu para na racun i od toga se sve trosi. Kad su se te pare potrosile, vjetnamac je poslao nove milione. Niko nikad nije ni rekao da je drugacije. Svi engleski premijerligasi su u minusu, osim Arsenala. I kakve to ima veze?
Zeleni_zub
Dodatno pitanje... zasto je zeljo na svojoj stranici prikazao ‘samo’ poslovanje iz 2018? Sta je nakon toga? Da nije strasna dubioza koju je Miske ostavio iza sebe, frizirajuci i navlaceci izvjestaje da izgleda kao da je njegova vladavina bila super, a nakon njega potop?
Uranija
Joj milivoja što nam pametuje a ustvari mi je nasikiran pravo, prati FK Sarajevo kao pravi zaljubljenik a u želja nije bila plata od desetog mjeseca prošle godine.hahahaha crni milivoje
milivoje
To šta je ostavio je pitanje za megamixera, a tebe pitam,kako klub koji je u tolikoj dubiozu uvali osvajaču duple krune 8 za 180 min,i zašto taj osvajač moli Allaha dž.š da se prekine takmičenje,čemu toliki strah?
milivoje
Zamisli kad ti kokuz OSMICU uvali,a oči ti ispadnu od muke?
ratip irats
Blago tebi kad si besposlen!! Ufati se malo normalnog zivota ili kakve zene. Ne troši život na praćenje Sarajeeva, posveti se sebi malo...
ratip irats
Uvali ti kome, bice ti odmah lakse...
ratip irats
To i jeste proble, sto se samo troši, a nista se ne zarađuje. Mi (mislim na bivsu Jugu) smo najbolji u trošenju tuđih para.
Zeleni_zub
Ja bih volio da se igra, u tome nemam nikakvih dilema. A odgovor na tvoje pitanje je da u derbiju ne igraju pare i nece nikad igrati. Medjutim, ti si taj koji prica o parama, a lupas gluposti i poluinformacije
milivoje
Ja sam komentarisao Hadzića i nebuloze koje prica,stabilan klub koji ne moze godinama zadrzati igraca kojem ugovor istice i slicne lazi o platama i nekoj stabilnosti a predsjednik moli po opstini da im se pomogne.
TheSorrow
Ahmetovic velkoski rahmanovic hebibovic tatar hodzic kovacevic po par sezona kod nas
TheSorrow
Ahmetovic velkoski rahmanovic hebibovic tatar hodzic kovacevic po par sezona kod nas
tcity055
Ako nema uslova za nastavak a pošto nije okončano sve do kraja samo poništit takmičenje. Ne može neko prekidom dobit neosvojeno a drugi izgubit. Ko ne smije da prihvati odgovornost kako će je prihvatit u predkola Evrope.
samobezstresa
Ne lupaj papčino Tuzlanska,ja sam 100% za nastavak ali koja god liga da je prekinuta titula je dodijeljena... Al dobro kompleks prema Sarajevu nema granice,jbg.
milivoje
ratip irats
Postaješ dosadan sa tim poništenjem!! Kao svi drugi i TC je imala 22 kola da se plasira među prva četiri na tabeli!!
tcity055
Ma nije tačno. Nemam nikakav kompleks čak nasuprot ako se liga nastavi vjerovatno će te je vi osvojit jer ste najjači. Ovdje je problem priče ne može ova liga a za par dana može liga evrope il nova sezona. I sve se priče svode na to. Pa kako onda može ko će tad preuzet odgovornost. Jednostavno ako se ovo prekine uspostavlja se matrica da se u buduće može svašta radit a to nije dobro. A posebno mi smeta što ovi iz RS a su cijelo vrijeme kad su saznali da bi mogli u Evropu govore neće se nastavit i njima se udovoljava. Oni već Krupu promovisali premijerligašem.
ratip irats
Pitanje je ko ce i u Evropi krenuti sa ligom. čak i aako krenu, malo će ih izgurati do kraja. Meni fudbal fali, ali kad nesto ne moze, ne moze i gotovo.
user1589106921
Novi Prvak je sa Koševa
manijaci_____
Mislis butmira
Uranija
Može i sa butmira.ako će mitomanima biti bar malo lakše.hvala na primjedbi.hahahaha
milivoje
Rekao bi čovjek med i mlijeko,Dinamo i Zvezda u problemu al oni jok.Blagostanje u butmirsporu. Kakvu propagandu imaju,doduše imali su od koga i učiti.
Tisu podstanar!
nedoni46
Bolje bit podstanar nego isprosit 99% stadiona, klub kupio samo sijalice na reflektoru.
ludilobrale
Pa nismo fini moj milovoje u problemu cujes šta kaže da neće utjecat na investicije u klub ova kriza. Spomenuo ti je i katapult svki igrač mora pretrazi dnevno minimum 5km ujutro a navecer rade snagu fali lopta tako da ako se nastavi FkS su spremni optimalno kad se okupe ako se okupe. Dok u Želji je situacija katastrofa plate nema od Januara 3 najjače sponzora dva smanjili pare jedan otišao .
Zeleni_zub
@nedoni46 sijalice je dao Savez, kao što je dao svim klubovima.
Ma ta suplja ko je sta dao samo vam je utjeha, i tjesite se slobodno. Vi ste beskucnici obicni, postojite 70 i kusur gidina nista stekli niste. Ni kiriju ne placate i vi cete nekog prozivati za nesto.
milivoje
Bar se informiši malo,pusti se istoka i terena,sta je sa zapadom i prostorijama,VIP-om,parkingom,LED ekran,LED reklame,isprosili i napravili objekat u vrijedanosti od preko 25 miliona.(procjena neovisne revizorske kuće)I to sve naše 1/1.
milivoje
Da si ti meni živ i zdrav,mi smo već 14 dana skoro u fullu,ta individualna treniranja ne piju vode u grupnom sportu,pa nije tenis.
Uranija
@milivoje miki tebra samo da šećer ne dobiješ od muke, čuvaj zdravlje ****sh našu ligu.
manijaci_____
Nije klub nista sam napravio nego navijaci koji su ga i osnovali napravili istocnu tribinu i teren A VAS JADNE STVORI UDBA AHAHAHAHAH
nedoni46
Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.