Hadžićev Videoton prošao, tragedija za Kiprane, TNS-u 4:0 nedovoljno

Liga prvaka

Hadžićev Videoton prošao, tragedija za Kiprane, TNS-u 4:0 nedovoljno

E. Škorić

U utorak navečer odigrani su revanš susreti 1. pretkola Lige prvaka.

Videoton je za rivala imao Dudelange iz Luksemburga. Mađarski tim je u gostima odigrao 1:1, a večeras je pred svojim navijačima slavio s 2:1 i prošao dalje.

Lazović i Šćepović su pogađali za domaćina, a 90 minuta odigrao je i bh. reprezentativac Adnan Hadžić.

Velški TNS je slavio s 4:0 protiv Škendije, no ni to domaćinu nije bilo dovoljno, pošto je u prvom meču izgubio rezultatom 5:0. Ebbe, Edmond i Cabango zabijali su golove u provm dijelu, Bryne u 96. zabio za 4:0, ali nije bilo vremena za peti pogodak i produžetke.

Švedski Malmo je s 2:0 slavio protiv kosovske Drite i s 5:0 ukupno ide dalje, dok je Hapoel Beer Sheva s 3:1 (1:0 prvi meč, op.a) u revanšu savladao estonsku Floru.

Navijači kiparskog APOEL-a su u šoku, pošto ih je izbacila Suduva iz Litvanije. Pogodak Potea iz 20. minute nije bio dovoljan APOEL-u, budući da je Suduva u prvom meču slavila s 3:1.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Finski HJK je s 3:1 pobijedio Vikingur u revanšu, pa je također izborio prolaz u narednu rundu.

Rezultati večerašnjih mečeva:
HJK - Vikingur 3:1
Valletta - Kukeši 1:1
APOEL - Suduva 1:0
Hapoel Beer Sheva - Flora 3:1
Malmo - Drita 2:0
TNS - Škendija 4:0
Videoton - Dudelange 2:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi