Silno lobiranje i insistiranje se potpuno isplatilo!

Zmajevi "dobili na lotu"

Silno lobiranje i insistiranje se potpuno isplatilo!

A. Čaušević

Čudna je reprezentacija Bosne i Hercegovine, ali stvarno. Kao favoriti noge odsječene, kao autsajderi vrhunska selekcija spremna za najveće domete. 

Teško je opisati taj fenomen. Nebitno ko je selektor i koji igrači su na terenu. Protiv velikih i favorizovanih selekcija nekadašnji Ljiljani, a današnji Zmajevi su uvijek igrali odlično, dok bi protiv na papiru slabijih ekipa obično zablokirali.

Tako je bilo protiv Sjeverne Irske i Nizozemske. Fudbalski reprezentativci BiH su djelovali preporođeno nakon ispadanja u baražu i umalo su skinuli skalp popularnih Lalama, u najmanju ruku pokazali su zube favorizovanom rivalu.

Ove dvije utakmice su izrodile i zalog za budućnost. Višemjesečno lobiranje, nagovaranje, ubijeđivanje se ispostavilo potpuno opravdanim. Anel Ahmedhodžić i Dennis Hadžikadunić su odigrali impresivno.

Iako su još uvijek golobradi mladići na terenu su izgledali kao prekaljeni fudbaleri sa 50+ mečeva u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine. Na treningu poput veselih i razigranih dječaka, kao da su i telepatski povezani, a na terenu drski, britki i fudbalski bezobrazni. Bez respekta prema rivalu.

Ahmedhodžić je protiv Sjeverne Irske bio među najboljim na terenu, isto tako se može reći i za Hadžikadunića. Iz glave još ne izlazi scena iz posljednjih minuta kada je mladi igrač dobio skok sa kolosom Virgilom van Dijkom i tako vjerovatno spasio BiH poraza.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Bilo je i skeptika po pitanju dvojice štopera, što je potpuno razumljivo u ovakvim slučajevima. Međutim, u debitantskim nastupima su pokazali da su igrači koji će u narednim godinama biti stubovi odbrane bh. reprezentacije.

Top Komentari

Meazza
Djeci svaka cast,ali steta sto nece zaigrati na europdkom ili svijetskom prvenstvu,zahvaljujuci starijim kolegama.....Odmaknite se od kafana gdje te kokege zalaze i muzike koju slusaju,dok imate vremena!
32 0
Bohemia
Tako je isto protiv S Irske trebalo napisati o njihovom amaterizmu kod primljenog gola, ako cemo iskreno
5 20

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti