Hagi je od danas Rangersov

Mladi Rumun realizovao trajni transfer

Hagi je od danas Rangersov

Talentovani Rumun, 21-godišnji Ianis Hagi je postao "punopravni" član škotskog Rangersa.

Sin legendarnog Maradone sa Karpata, Gherogea Hagija, je u Rangers stigao u januaru ove godine na posudbu iz Genka. Škotski klub je međutim već sad iskoristio opciju otkupa njegovog ugovora.

Vjeruje se da je Rangers za trajni transfer mladog ofanzivnog veznjaka platio nešto više od tri miliona eura.

Današnje vijesti iz Glasgowa znače i kraj špekulacijama da bi se mladi Hagi mogao vratiti u Italiju gdje je svojevremeno boravio kao član Fiorentine. Naime, vjerovalo se da je za njegove usluge zainteresovan Lazio.

"Uzbuđen sam što ću se ponovo pridružiti ekipi za predsezonu i ponovo obući ovaj slavni dres. Bilo je interesa i od drugih klubova, ali moj prioritet je uvijek bio povratak u Glasgow i igranje za Rangers", rekao je mladi Hagi za zvaničnu stranicu škotskog kluba nakon potpisivanja ugovora.

Za kraj dodajmo da je Hagi od dolaska u ekipu koju s klupe predvodi Steven Gerrrard upisao 12 nastupa, postigao tri pogotka i dodao dvije asistencije.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi