Hajdarović za novo slavlje Rudara

Druga pobjeda tima iz Kaknja

Hajdarović za novo slavlje Rudara

Midhat Šljivak

Fudbaleri Rudara iz Kaknja pobijedili su kao gosti Slogu u Siminom Hanu s minimalnih 1:0.

Drugo gostovanje Kakanjaca donijelo im je i drugu minimalnu pobjedu. U prvom kolu su savladali Radnički u Lukavcu, a danas su gostovali nekoliko kilometara dalje u Siminom Hanu kod Sloge i ponovo su slavili.

Obje ekipe su imale svoje šanse. Nakon prvih 45 minuta golova nije bilo i baš kada se činilo da će meč završiti bez pogodaka, gosti iz Kaknja su stigli do gola.

Igrala se 88. minuta kada mrežu golmana Sloge Hamzabegovića pogađa rezervista Alidin-Dino Hajdarović za vodstvo od 1:0 i ispostaviće se pobjedu gostiju u ovom susretu.

Rudar prvu domaću utakmicu u novoj sezoni čeka sa šest bodova s gostovanja, dok je Slogi ovo drugi poraz.

Prva liga FBiH, 2. kolo:

Sloga SH - Rudar 0:1 (Hajdarović 88')

Sloga SH: Hamzabegović, Mehić, Fejzić, Salihović, Dav.Todorović, Dar. Todorović, Vejzović, Radovanović, Ibrahimović, Musić, Ahmetović.

RUDAR: Hinović, Alić, Hrustanović, Vila, Kobilica, Kulović, Aničić, Topalović, Đuđo, Hasić, Čizmić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi