Hajduk čeka Stanića, stižu velika pojačanja?
EPA

Splićani vraćaju svoju djecu

Hajduk čeka Stanića, stižu velika pojačanja?

U Hajduku razmišljaju da se ove zime ozbiljno pojačaju, pišu hrvatski mediji.

Splićani u HNL-u ni ove sezone ne mogu pomrsiti račune Dinamo, no i druga pozicija na kojoj su danas bila bi veliki uspjeh za 'bijele' imajući u vidu da muku muče s izvedbama na terenu.

Nije tajna da bi posao oko dovođenja novih fudbalera trebao biti prepušten Sarajliji Mariju Staniću, prvom i jedinom kandidatu za sportskog direktora, a već se uveliko špekuliše i o mogućim imenima.

Pred povratkom na Poljud je Ante Erceg koji nema sezonu iz snova u Bronbyju, a na Poljudu se glasno razmišlja i o povratku Marija Maloče i Lovre Kalinića, ujedno hrvatskog reprezentativca.

Ni jednom od dvojice bivših kapitena ruže ne cvjetaju. Prvi je u Lechiji, trener Damir Burić ga poznaje još iz dana kada je u Njemačkoj vodio Greuther Furth, dok je Kalinić otpisan u Aston Villi i žurno mu je potrebna minutaža kako bi ostao na popisu Dalića uoči Evropskog prvenstvo.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Hajdukovi navijači i danas se rado prisjećaju partija kakve su pomenuti fudbaleri svojedobno pružali na Poljudu, pa samim tim i ne iznenađuje što su glasine o njihovom eventualnom povratku izazvale euforiju kod velikog dijela njih.

Inače, Hajduk u HNL-u trenutno za prvoplasiranim Dinamom zaostaje sedam bodova.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi