Jedan gol odlučio pobjednika u velikom derbiju, ali i pokazao ko (ni)je spreman da bude prvak!
FOTO: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Hajduk - Dinamo 0:1

Jedan gol odlučio pobjednika u velikom derbiju, ali i pokazao ko (ni)je spreman da bude prvak!

Edmir Škorić

Na prepunom splitskom Poljudu večeras je odigran derbi između Hajduka i Dinama, koji je golom Brune Petkovića stigao do velike pobjede.

Rijeka je ranije danas uvjerljivo slavila u gostima kod Reduša i nakon 28 kola ima 62 boda, a u prilog joj je išao i međusobni okršaj drugog i trećeg na tabeli. A tamo je došlo do promjene, pošto je Dinamo slavio s 1:0 i sada je on na drugom mjestu s 57 bodova, Hajduk treći s 55.

Iako se činilo da bi konačno ove sezone nakon dugo vremena Hajduk mogao biti prvak, čini se da su večeras snovi o tituli završeni. Pokazala je ova utakmica da Hajduk trentuno nije spreman da bude prvak, a Dinamo itekako nije odustao od titule i nastavka dominacije u HNL-u.

Dinamo je prvi prijetio na Poljudu. U 10. minuti Baturina je ubacio iz kornera, a Petković loše hvata loptu glavom. Pravih šansi potom nije bilo u narednih 30-ak minuta, a prva konkretna pretvorena je u gol.

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Igrala se 38. minuta kada je sjajni Bruno Petković pokazao kakav je majstor. Primio je loptu na rubu kaznenog prostora, okrenuo se i potom sa 16 metara kroz noge Prpiću pogodio sami ćošak za veliko slavlje gostiju iz Zagreba.

Oglasi

Dosta uzbuđenja u samoj završnici prvog diejla. livaja je proigrao Moufija, ovaj izašao sam pred Nevistića i prebacio ga, no Bernauer stiže i sa same linije čisti. Potom je Hajduk tražio penal jer je Ristovski sam sebe napucao u ruku, no njemačke sudije nisu smatrale da je to dovoljno za 11 metara.

U posljednjem napadu u prvom dijelu opasan napad Modrih, na kraju je Baturina gađao, stativa spasila Kalinića i Hajduk. Potom se lopta odbila do Petkovića, no izblokiran je hrvatski reprezentativac, pa ostaje 0:1 na velikom odmoru.

U nastavku je Hajduk ostao bez najboljeg igrača i kapitena Marka Livaje koji se povrijedio, ali nisu naravno domaći gubili nadu, htjeli su barem do boda. U 61. minuti je DInamo imao šansu, ali se Baturina spetljao kada je trebao da šutira nakon što se oslobodio Šarlije.

Trenutak kada je Livaja izašao iz igre (FOTO: Ivana Ivanovic/PIXSELL)

U 69. minuti velika šansa za Hajduk, ali Nevistić fantastično brani udarac Moufija. Najbolju priliku za izjednačenje imao je Kalinić u 81. minuti nakon loše reakcije Theophile-Catherinea, no Nevistić je odbranio i definitivno je jedan od najboljih aktera meča.

Hajduk je u 85. minuti imao novu šansu, ali je Krvovinovićev udarac glavom bio neprecizan. Ostalo je Splićanima bilo još malo vremena, pokazano je i šest minuta nadoknade, ali sve je bilo uzaludno. Dinamo je prvi put ove sezone slavio nad Hajdukom i čini se u najvažnijem trenutku sezone.

Hajduk - Dinamo 0:1

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

HAJDUK (4-3-3): L. Kalinić - Moufi, Šarlija, Prpić, Diallo - Pukštas, Sigur, Krovinović - Sahiti, Livaja, Kleinheisler

DINAMO (4-2-3-1): Nevistić - Ristovski, Bernauer, Theophile, Pierre-Gabriel - Mišić, Ademi - Hoxha, Baturina, Kaneko - Petković

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosanskaSvedska
Hajduk najgori klub ikada!
1 2
pero98
Iduću nedjelju još jedan poraz ih čeka i bit će -9 zaostatka za prvim.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti