Gennaro Gattuso novi trener Hajduka!
Gennaro Gattuso je poznato fudbalsko ime (Foto: EPA)

Legendarni Italijan

Gennaro Gattuso novi trener Hajduka! · Zvanično

Midhat Šljivak

Hajduk je riješio pitanje trenera za novu sezonu. Na Poljud stiže veliko ime, legendarni Italijan Gennaro Gattuso.

Njegov angažman do ljeta 2026. godine potvrdio je splitski velikan, a Gattuso u Split dolazi naredne sedmice, kada će biti službeno predstavljen.

"HNK Hajduk s posebnim zadovoljstvom danas može potvrditi kako će našu prvu momčad u novoj sezoni voditi legendarni Gennaro Gattuso! S Bijelima je potpisao ugovor do ljeta 2026. godine", saopšteno je.

Dolazak 46-godišnjeg stručnjaka sigurno će dodatno pojačati interes za hrvatsko prvenstvo jer se radi o zaista velikom imenu.

Kao igrač je u dresu AC Milana, gdje je igrao od 1999. do 2012. godine, osvojio apsolutno sve što je mogao, a po okončanju karijere 2013. godine započeo je s trenerskim poslom.

Njegov prvi tim bio je švicarski Sion, vodio je potom Palermo, grčki OFI, Pisu, a zatim je vodio velika imena u svijetu fudbala.

Oglasi

Sjedio na klupi voljenog Milana, Napolija, Fiorentine i Valencije. Posljednji angažman imao je na klupi Marseillea, gdje je podnio ostavku u februaru ove godine.

Najveći trenerski uspjeh mu je osvajanje italijanskog Kupa s ekipom Napolija u sezoni 2019/2020, a trofeji su oni zbog čega i dolazi u Hajduk.

Bijeli već godinama pokušavaju skinuti Dinamo s trona hrvatskog fudbala. Često su ostajali kratki, pa je titula san već pune dvije decenije.

Oglasi

Novo rukovodstvo tima obećalo je promjene. Nikola Kalinić je preuzeo mjesto sportskog direktora i već je napravio prvi vrhunski potez angažovanjem apsolutne legende svjetskog fudbala.

Gennaro Gattuso je poznat kao žestok momak

Gennaro Gattuso je kroz fudbalsku i trenersku karijeru važio za žestokog momka koji nije imao milosti prema drugima.

Često je nekadašnji vezista Milana dolazio u sukob s protivnicima. Njegovi startovi su bili nešto o čemu se pričalo, davio je i tukao rivale nasred terena i često je dobijao crvene kartone.

Ipak, kao takav je bio omiljen među navijačima. Borbenost je uvijek bila na vrhunskom nivou, pa je time znao nadoknaditi nedostatak majstorstva na terenu.

Potražite više informacija na temu HNL:

I u trenerskoj karijeri je znao često izazvati pažnju. Nije bio nimalo lagan ni prema vlastitim igračima i za mnoge su metode rada na trenzima bile neshvatljive.

Sada Gattuso stiže u Hajduk i ako će nešto donijeti u splitski klub to je zaista nevjerovatna borba za svaku loptu na terenu. To je garantovano, a to navijači tima s Poljuda i traže.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BAJSJECAR1977
Luzer k luzeru
3 0
kali
Kao igrac stvarno top igračina, a kao trener los, treba ce mu puno vremena, ako nema rezultata maximum decembar.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi