Hajduk golčinom prekinuo crnu seriju - na Poljudu i dalje živi san o tituli
Foto: Tom Dubravec / CROPIX

HNL

Hajduk golčinom prekinuo crnu seriju - na Poljudu i dalje živi san o tituli

Edmir Škorić

Hajduk je na Poljudu u devetom kolu HNL-a ugostio Lokomotivu i konačno uspio da ostvari pobjedu (1:0).

Splićani su fantastično otvorili sezonu, no čini se da su zatim našli u ozbiljnoj rezultatskoj krizu. Nakon dva poraza u prvenstvu, uslijedio je i jako težak meč sa Lokomotivom.

Dosta su se Splićani mučili, izgledalo je da bi Lokosi mogli da odnesu bod sa sobom, ali je ipak Sahiti majstorskim golom donio veliko slavlje tribinama Poljuda.

Hajduk će ostati lider sa 17 bodova, nastavlja svoj san o tituli, uz nadu da će Rijeka i Dinamo ili obje ekipe sutra kiksati na gostovanjima.

Pobjeda za Hajduk dolazi u pravom momentu, budući da mu slijedi veliki derbi s Dinamom i to na Poljudu. Ta utakmica mogla bi odrediti puno toga kada je u pitanju sama borba za titulu.

Oglasi

Što se tiče duela sa Lokomotivom, Hajduk je od početka do kraja gospodario terenom, napadao, stvarao šanse, imao nekoliko zicera, ali lopta nije htjela u gol.

A kada je konačno odsjela u mreži gostiju iz Zagreba, početkom drugog dijela, gol je poništen jer je Filip Krovinović bio u ofsajdu. VAR intervencijom je prekinuto svavlje igrača u bijelim dresovima.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

I onda je u 76. minuti Sahiti potegao iz daljine i donio veliku pobjedu domaćim nogometašima, te priredio slavlje na Poljudu.

Mersinaj je kod gostiju dobio drugi žuti karton u 85. minuti, a sa igračem više Hajduk je zadržao vodstvo, s tim da je zaista mogao da slavi i uvjerljivije s obzirom na sve prikazano večeras.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije