Marko Livaja ponovo dizao publiku na noge u derbiju, 'izdajnik' žestoko dočekan na Poljudu

Trijumf nad Osijekom

Marko Livaja ponovo dizao publiku na noge u derbiju, 'izdajnik' žestoko dočekan na Poljudu

M. Šljivak

Fudbaleri Hajduka su u derbiju 16. kola HNL-a na Poljudu ugostili Osijek i u jednom zaista dobrom meču slavili su pobjedu od 3:1, a ponovo je u centru pažnje bio Marko Livaja koji je u ovom meču ponovo svojim sjajnim potezima dizao publiku na noge i vodio je svoj tim do veoma bitnog trijumfa.

Hajduk i Osijek odmjerili su snage u 16. kolu HNL-a. Bio je to duel drugoplasiranog i trećeplasiranog tima, a na kraju je splitski velikan upisao pobjedu.

Splićani odlično otvaraju meč i u 10. minuti stižu do vodećeg pogotka. Marko Livaja se odlično oslobodio pratilaca, uposlio je Emira Sahitija, a ovaj postiže pogodak za prednost domaćeg tima od 1:0.

Hajduk je 20-ak minuta dominirao terenom. Pored gola domaći stvaraju još nekoliko šansi, a Osijek je zatim uspio konačno zaprijetiti preko Miereza, no Sentić je to odbranio.

U 25. minuti Osijek ima veliku šansu. Leovac ubacuje na pet metara, Sentić promašuje loptu, a Mijo Caktaš promašuje prazan gol.

Bivši igrač Hajduka je tokom svakog dodira s loptom 'nagrađen' zvižducima i Torcida mu očigledno ne oprašta odlazak iz kluba.

Oglasi

Hajduk na šansu Caktaša odgovara u 32. minuti. Čolina prolazi po desnoj strani, odigrava povratnu loptu, ona pogađa Jugovića i kreće prema golu, Ivušić to čupa.

Novu veliku šansu gosti stvaraju u 45. minuti. Nakon kornera Caktaša, Jugović gađa glavom, Sentić fenomenalno brani i spašava svoj tim.

Korner koji je uslijedio ipak donosi izjednačenje. Marin Leovac je doečao loptu na vrhu kaznenog prostora i udarcem iz prve pogađa mrežu Sentića za rezultat prvog poluvremena od 1:1.

Tempo igre u nastavku je poprilično pao, a uzbuđenja stižu tek u 68. minuti kada sudija svira penal za Splićane. Nakon duela Barišića i Livaje, lopta pogađa u ruku fudbalera Osijeka, a pregledom VAR tehnologije sudija s Kipra pokazao je na penal.

Očekivano, loptu je na 11 metara namjestio Marko Livaja. Uslijedila je panenka za 2:1 i veliko slavlje domaćih navijača.

Oglasi

Pet minuta kasnije Sahiti je u velikoj šansi za Hajduk. Krovinović ga proigrava, ovaj izbacuje Bralića fenomenalnim driblingom, izlazi sam na Ivušića, golman Osijeka skida zicer.

Ipak, u 79. minuti pobjednik je odlučen jer je Hajduk stigao do trećeg gola. Mlakar nakon ubačaja Sahitija glavom zabija za prednost od 3:1.

To je bio i konačan rezultat ovog susreta i spltiski klub došao je do velika tri boda u derbiju te je povećao prednost nad Osijekom.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Splićani su ostali drugoplasirani s 34 boda, Osijek ima 27, a vodeći DInamo 35 bodova i dvije utakmice manje.

HNL, 16. kolo: Hajduk - Osijek 3:1

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Manager
Realno koga boli k...c
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi