Hajduk za Čatakovića ponudio 150.000 eura

Splićani žele bh. napadača

Hajduk za Čatakovića ponudio 150.000 eura

A. Čaušević

Hajduk je ozbiljno zainteresovan za dovođenje Hamze Čatakovića. 

Čataković je prva meta Hajduka za napadački dio tima i 23-godišnji napadač bi se u narednim danima mogao priključiti splitskom klubu na pripremama u Turskoj.

Nekadašnji bolaznik akademije FK Sarajevo je trenutno član Trenčina, a Hajduk je prema pisanju hrvatskih medija već poslao ponudu na adresu slovačkog kluba.

Splićani su za Čatakovića ponudili 150.000 eura za šestomjesečnu posudbu s pravom otkupa do kraja sezone, navodi Index.hr.

Inače, fudbaler rođen u Cazinu je prije nekoliko dana produžio ugovor s Trenčinom, a vrlo lako bi se moglo desiti da pomalo iznenađujuće promijeni sredinu.

Čataković je na 85 odigranih utakmica u Slovačkoj zabio 35 golova. U ovoj sezoni protivničke mreže je tresao pet puta uz isti toliki broj asistencija.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Za prvi tim Sarajeva u sezoni 2015/2016 je odigrao tri utakmice uz jedan postignut gol, a još je bio član lokalnih klubova iz Cazina, Mladost Polje i Krajina.

U slučaju prelaska na Poljud Čataković bi se priključio Nihadu Mujakiću koji je stigao na posudbu iz Kortrijka.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1577876331
Kakav crni Hajduk,ko je to otišao u Hajduk da je karijeru napravio,uništavaju igrače. Klub vode navijači koji vrijedjaju omalozavaju i napadaju svakog ko im nije po volji. Bježi od njih koliko te noge nose.
0 1
Adnanos
Hoce se i usrecit. Ima dobar potencijal ali ako ode u Hajduk gotovo je.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti