Zrinjski postigao tri gola na Poljudu i pokazao da je potpuno spreman za Premijer ligu

Plemići slavili

Zrinjski postigao tri gola na Poljudu i pokazao da je potpuno spreman za Premijer ligu

E. Škorić

U generalci pred novu sezonu za oba tima, Hajduk je na Poljudu pred 3.000 gledatelja ugostio Zrinjski, koji je na kraju slavio s 2:1.

Na samom početku susreta Hajduk je imao sjajnu šansu. Ćubelić je ukrao loptu i proigrao Ljubičića, ali ovaj pogađa stativu. Potom u 11. minuti Jakovljević puca glavom na ubačaj iz kornera, te pogađa stativu.

U 18. minuti Mostarci dolaze do prednosti. Gosti koriste grešku domaćih, a Bilbija pogađa nakon ubačaja Ćorluke s desnse strane.

U 20. minuti sjajna šansa za Hajduk, no Kukić sjajno brani udarac Simića glavom nakon ubačaja iz kornera. Tri minute poslije, 2:0 za Zrinjski. Nova greška Hajdukovih igrača, a ponovo je Bilbija strijelac.

U 29. minuti nova šansa za Zrinjski, Kamenar je pogodio stativu. Do kraja prvog dijela Juranović sjajno sve pravi, centrira, ali Bašić puca ravno u golmana Kalinića koji je bio na sredini gola.

Samuel Edouk je u 39. minuti smanjio na 2:1, što je bio ujedno i konačan rezultat prvog dijela.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Šansi na obje strane nije nedostajalo ni u drugih 45 minuta, da bi u samoj završnici utakmice gosti iz Mostara zabili i treći gol. Mašić je zapečatio sudbinu Splićana.

Zrinjski se sada okreće prvenstvu i već na startu ima težak meč pošto će u 1. kolu, narednog vikenda, odmjeriti snage sa Širokim Brijegom, kojeg prije toga u četvrtak očekuje revanš s Vllaznijom u UEFA Konferencijskoj ligi.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Colsa
Ma novinar se predrogiro....
20 0
lalinjo
Taktički dobro odrađeno,agresivno od prve minute,svaka čast na odličnoj igri i zalaganju.
16 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi