Hajrović: Ne želim iz Dinama, a Robi ako me i ne pozove, tjeram i dalje...
Reprezentacija je za njega uvijek vruća tema. Robert Prosinečki nikako da ga pozove, tu je sada i Amer Gojak, ali Izeta Hajrovića - ni na mapi (Foto: EPA)

Danas je Hajrović jedan od najboljih Dinamovih nogometaša

Hajrović: Ne želim iz Dinama, a Robi ako me i ne pozove, tjeram i dalje...

Došlo je vrijeme da Dinamo na megdan velikom Fenerbahčeu ide bez ikakvog straha, nervoze... Nije bilo to normalno proteklih godina kada bi se već nakon prvog poraza upalili alarmi u Maksimiru, ali novo vrijeme je došlo zahvaljujući rezultatima koje su trener Nenad Bjelica i njegovi igrači ostvarili.

Modri su još u prošlom kolu osigrali evropsko proljeće nakon gotovo 48 godina, a jedan od glavnih redatelja na tom putu svakako je povremeni reprezentativac BiH Izet Hajrović, koji s tri gola u grupnoj fazi ujedno konkuriše i za najboljeg strijelca takmičenja. Sjajne igre koje pruža svakako ne prolaze ne zapaženo ni od strane brojnih klubova, ali Hajrović o odlasku ne razmišlja, pogotovo sada kada se upisao u historiju i postao dio momčadi koja je prezimila u Evropi.

"Jako sam sretan od prvog dana u Dinamu, sad je još bolje nego na početku. Trenutno ne želim ići nikamo, vratio sam se nogometu, oživio karijeru, što mi je i bila želja kad sam dolazio. Sve ide po planu kako sam zamišljao. Ne bih želio sada o tome pričati, ko zna šta će biti, jer u nogometu se nikad ne zna. Danas si tu, sutra nisi. Ali, što se mene trenutno tiče, u Dinamu mi je sjajno", kaže Hajrović u razgovoru za Sportske novosti.

Općenito, kroz sezonu je postigao šest pogodaka i upisao isto toliko asistencija.

"Imaš faze, malo je super, pa malo lošije, nema straha. Ja uvijek igram svoj nogomet od početka sezone, osjećam se odlično i najvažnije mi je da momčad pobjeđuje. Ovo ostalo, invidualno, doći će opet, bitno je da igramo dobro. Jasno, uvijek pokušaš zabiti ako možeš, ili asistirati, možda opet bude prilika u sljedećoj utakmici.

Dinamo je osigurao proljeće u Evropu, ali gas, kaže, nije smanjio.

"Ne bih rekao da smo usporili. Svaku uakmicu igramo i igrat ćemo kao da nam je zadnja. Moramo biti mentalno spremni, svejedno nam je ko je s druge strane, zaprešićki Inter ili Fenerbahče. Mi želimo sve pobjede do kraja polusezone, prvo mjesto u grupi, sve bodove u ligi, proći u Kupu... Nema opuštanja, želimo to izgurati do kraja."

Imao je priliku Hajrović i sam igrati u Turskoj, osjetiti tamošnji nogomet i atmosferu.

"Nisam se predugo zadržao u Galatasarayu, niti sam tada imao priliku igrati protiv Fenerbahčea. Kada sam bio u Galatasarayu igrali smo kući, ali sam bio povrijeđen, a debi u gostima nisam dočekao. Na njihovom stadionu nisam bio ni kao gledatelj. I meni će ovo biti prvi put. Mi smo bili na evropskoj, ovo je na azijskoj strani, daleko je, zbog gužve u Istanbulu nije mi se dalo ni ići tamo."

S navijačima Fenerbahčea problema nikad nije imao.

"Za ono kratko vremena koliko sam bio igrače nisu nikad napali, ne znam što je bilo prije ili poslije. Mislim da problema ima samo između navijača, ali s igračima nikad. Recimo, u tih šest mjeseci znao sam izaći u grad privatno, sresti navijače Fenera ili Bešiktaša, uvijek su se fotografisali sa mnom, nisam imao neugodnih situacija."

Nije tajna da i danas voli otići u Istanbul sa suprugom.

"Volim ići tamo, obožavamo Istanbul. Lijep je grad, ljudi su ljubazni, ako si nogometaš uživaš veliku popularnost, lijepo se živi, lijepi su restorani. Ma, sve ugodno... Jedino je ta gužva problem, malo je teško, no na kraju sve je super. Imamo tamo i prijatelje, odem malo tamo, prošetam gradom."

Navijači Galatasaraya ga i danas prepoznaju.

"Da! Ne samo u Istanbulu i Turskoj, gdje god dođem i naiđem na nekog navijača Galate, prepoznaju me, traže sliku, autogram. A zamislite, bio sam tamo samo pola godine. To je ludilo, ako jednom zaigraš za neki veliki turski klub onda si zauvijek njihov. Lijep je to osjećaj."

Vruća tema svakako je i reprezentacija BiH. Iako igra dobro, no pozivi ne dolaze...

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Prosinečki radi dobar posao, kapa dolje. Ušao je u ligu A, pratio sam sve utakmice. Kao što sam već ranije rekao, uvijek želim igrati za svoju zemlju, meni je to san, nositi daj dres, spreman sam kad god dođe poziv. Ako i ne dođe, ja tjeram dalje, i to je to. A što se tiče Prosinečkog, želim mu brz oporavak, da se što prije vrati i nastavi posao koji je započeo", poručio je Hajrović na kraju razgovora za ugledni hrvatski list.

Dinamu, podsjećamo, za potvrdu prvog mjesta u grupi D dovoljan je i bod. No, uoči puta u Tursku najavljeno je kako je cilj vratiti se u Zagreb s punim plijenom..

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mr.Balboa
Ma majstore ti ces ostati upamcen za sva vremena sa onim golom protiv Slovacke,pa kad nikada vise nebi zaigrao za BiH,ali ipak iskreno se nadam kao I mnogi nasi navijaci da ces uskoro dobiti poziv!Sretno Izo ;)
55 1
pogba69
Baždarević i Sušić su te držali zbog gola protiv Slovačke, nikad nisi bio neki poseban kapacitet za repku
2 43

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi