Calhanoglu zabio nož u leđa navijačima Milana: "Sutra stižem na potpis ugovora"

Karijeru nastavlja u Interu

Calhanoglu zabio nož u leđa navijačima Milana: "Sutra stižem na potpis ugovora"

E. Čaušević

Navijači Milana danas su bili iznenađeni kada su se pojavile špekulacije da Hakan Calhanoglu neće produžiti ugovor s ovim klubom, te da će potpisati za gradskog rivala Inter.

Mnogi italijanski mediji objavili su jutros da je Calhanoglu odbio ponudu Milana da produži ugovor i da će u narednim danima i zvanično napustiti klub sa San Sira.

Međutim, ono što je najviše razočaralo navijače Milana jeste informacija da će Calhanoglu karijeru nastaviti u dresu gradskog rivala Intera s kojim je očito postigao dogovor.

Navijači Milana su ljuti na turskog reprezentativca i poručili su da bi mu lakše oprostili da je izabrao Juventus, a ne Inter.

Nakon svega odlučio se oglasiti i Calhanoglu koji je dao izjavu za TRT Spor i potvrdio da će zaista od naredne sezone igrati u dresu Intera i da se već rastao s Milanom.

"Istina je da sam postigao dogovor s Interom. Sutra letim za Milano gdje ću odraditi ljekarske preglede, a zatim potpisati ugovor", rekao je Calhanoglu.

Oglasi

Calhanoglu će s Interom potpisati ugovor do ljeta 2024. godine prema kojem će godišnje zarađivati pet miliona eura, a imat će i dodatne bonuse u iznosu od milion eura koji će zavisiti od njegovih partija.

Mnogi smatraju da Calhanoglu u Inter stiže kao zamjena za Christiana Eriksena koji je prije desetak dana doživio srčani udar i upitno je da li će više ikada zaigrati u dresu prvaka Italije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Treba svakako istaći da je ovaj turski fudbaler imao dosta ponuda za nastavak karijere, a jedna je dolazila i iz Katara. Al-Duhail mu je nudio čak osam miliona eura po sezoni, no Calhanoglu nije želio da u ovoj fazi karijere ide u Katar.

U Milanovom dresu nastupio je ukupno 171 put i zabio je 32 pogotka, a pored Milana i Bayera igrao je još za HSV i Karlsruher u kojem je i počeo profesionalnu karijeru.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

azz33333
Turska gnjida prodana!!
1 4
Velez.Red
Pa logicno ide u veci klub????
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi